Skype - partnerství s MySpace

18. 10. 2007 13:26    Rubrika: Tiskové zprávy

MySpace a Skype oznamují partnerství s cílem poskytnout zdarma hlasovou komunikaci přes internet celosvětové komunitě uživatelů MySpace

Skype - partnerství s MySpace

Partnerství vytváří největší vzájemně propojenou komunitu uživatelů
využívajících on-line hlasové služby na světě

Dnes byla ohlášena beta verze „MySpaceIM With Skype“

MySpace, nejpopulárnější společenská mediální síť na světě, a Skype, přední společnost v oblasti komunikace přes Internet, dnes oznámily uzavření partnerství, jež obohatí komunitu uživatelů MySpace o možnosti hlasové komunikace. Pro více než 110 miliónů uživatelů, kteří MySpace aktivně využívají každý měsíc, a 220 miliónů registrovaných uživatelů Skype™ na celém světě bude toto partnerství znamenat propojení dvou nejoblíbenějších komunikačních platforem na Internetu, které společně vytvoří největší celosvětovou komunitu vzájemně propojenou pomocí on-line hlasových služeb.

Oznámení se týká představení aplikace MySpaceIM with Skype, nového produktu, jenž v sobě sdružuje oblíbeného IM klienta – v současné době se jedná o nejrychleji rostoucí IM platformu na světě, kterou již využívá přes 25 miliónů lidí – a možnosti služby Skype, která poskytuje vysoce kvalitní hlasové hovory zdarma. Díky tomuto partnerství si navíc budou uživatelé moci propojit své profily a fotogalerie nebo avatáry na MySpace se svými účty u Skype. Oba produkty budou pro uživatele k dispozici počátkem listopadu.

Produkt MySpaceIM with Skype bude uveden ve více než 20 zemích, kde má MySpace komunity v daných jazycích, a umožní miliónům uživatelů volat zdarma pomocí Skype ostatním uživatelům MySpace nebo Skype. Doplnění hlasového volání přes Skype do IM aplikace MySpace nabízí uživatelům více způsobů, jak se mohou s přáteli a rodinami na celém světě snadno spojit, a nevyžaduje přitom, aby si uživatelé MySpace museli stahovat dodatečný software od Skype.

„MySpaceIM with Skype je skutečně revoluční integrace produktů a znamená vzájemné partnerství,“ řekl Chris DeWolfe, spoluzakladatel a CEO společnosti MySpace. „Skype má nejpokročilejší technologie v oblasti hlasové komunikace přes Internet a ohromnou mezinárodní základnu uživatelů, a my jsme nadšeni možností je propojit s naší stávající komunitou. Naše síť nemá zeměpisné hranice a internetové volání je dalším přirozeným krokem, jak spolu naši členové mohou navzájem komunikovat.“

Skype je k dispozici v 28 jazycích a používá se v téměř všech zemích světa. Možnost pro uživatele Skype propojit své účty na Skype se svými profily na MySpace bude k dispozici na celém světě s výjimkou Japonska, Číny a Taiwanu. Kromě vysoce kvalitního volání zdarma přes Skype umožní MySpaceIM with Skype uživatelům MySpace podle své volby využívat placené služby Skype, mezi něž patří:
• SkypeOut™ – volání na pevné linky a mobilní telefony, v rámci země i mezinárodní
• SkypeIn™ – místní telefonní číslo pro příjem volání od lidí z pevných linek a mobilních telefonů – a vy můžete být kdekoli na světě
• Voicemail – hlasová schránka umožňuje přijmout vzkazy, když jste zaneprázdněni nebo nejste připojeni na Internet
• Call forwarding – umožňuje přesměrovat příchozí Skype hovory na pevné linky nebo mobilní telefony.

„Jak MySpace, tak Skype se staly součástí životů mnoha lidí, neboť je sbližují bez ohledu na to, kde ve světě žijí. Toto partnerství opět dokazuje, že Skype je nejlepší platformou pro internetové komunikace, protože lidem vzájemnou komunikaci usnadňujeme a ulehčujeme, ať se budou přihlašovat v rámci sítě Skype nebo MySpace,“ řekl Michael Van Swaaij, prozatímní CEO společnosti Skype.

Aplikace MySpaceIM with Skype využívá předností mnoha osobních nastavení zajišťujících soukromí, které jsou uživatelům k dispozici v rámci celé sítě MySpace. Uživatelé, kteří mají svůj profil nastavený jako „soukromý“ budou moci přijímat hovory přes Skype výhradně od lidí, kteří budou uvedeni na jejich seznamu kontaktů. Uživatelé si budou rovněž moci vybrat možnost, že jim budou moci volat pouze osoby, které výslovně uvedou ve svém seznamu osobních kontaktů. Uživatelé mají možnost kdykoli zablokovat komunikaci přes MySpaceIM with Skype a díky oknu „příchozí hovor“ uvidí předem volajícího, takže budou moci hovor přijmout, ignorovat nebo zablokovat.

Finanční podmínky smlouvy mezi společnostmi MySpace a Skype nebyly zveřejněny.