Intel Skulltrail

21. 2. 2008 21:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel Skulltrail: nová osmijádrová počítačová platforma pro umělce, grafiky a herní nadšence

Intel Skulltrail

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Platforma Skulltrail přináší do počítačového světa smršť her, 3D grafiky a multimédií ve vysokém rozlišení. Výkon osmi výpočetních jader ocení především tvůrci grafiky, umělci pracující s digitálním zvukem, střihači videa ve vysokém rozlišení nebo také tvůrci těch nejzajímavějších her.

Společnost Intel představila novou desktopovou platformu Intel® Dual Socket Extreme s kódovým označením Skulltrail. Nová platforma je určena všem, kdo touží po vyšším výkonu, než jaký nabízejí současné čtyřjádrové systémy s jednou grafickou kartou.

Skulltrail je jedním z prvních počítačových systémů, které jsou určeny pro dva čtyřjádrové procesory Intel. Platforma nabízí osm výpočetních jednotek a také lze využít grafická řešení s více kartami od firem ATI* a NVIDIA*. „Špičková základní deska Intel D5400XS umožňuje flexibilní kombinaci různých grafických řešení se čtyřmi kartami a dvojicí nejrychlejších procesorů Intel pro stolní počítače. Výsledkem je počítač s ohromujícím výkonem,“ řekl Jeff McCrea, senior viceprezident a generální manažer Intel Digital Home Group.

Novou platformu Intel Dual Socket Extreme Desktop tvoří základní deska Intel® D5400XS v kombinaci se dvěma procesory Intel® Core™ 2 Extreme QX9775. Náruživí hráči přivítají možnost výběru mezi grafickými kartami NVIDIA SLI* a ATI Crossfire*, které vyhovují v současnosti graficky nejnáročnějším herním titulům. Výkon osmi výpočetních jader zase ocení především tvůrci 3D grafiky, umělci pracující s digitálním zvukem, střihači videa ve vysokém rozlišení nebo také tvůrci nejzajímavějších her představených na Game Developers Conference.

Intel Core 2 Extreme QX9775 disponuje pamětí L2 cache o velikosti 12MB, sběrnicí o rychlosti 1600 MHz a všechna čtyři jádra běží na frekvenci 3,2 GHz. Spojením čtyřjádrových procesorů prostřednictvím základní desky Intel Desktop Board D5400XS vznikne platforma, která hravě zdolá nejnovější benchmarkové testy. Pro zkušené počítačové nadšence je dobrá zpráva, že u procesoru Intel Core 2 Extreme byla odstraněna ochrana proti přetaktování (overspeed protection). Otevírají se tak další technické možnosti nastavení a je možné výkon ještě zvýšit.

Ceny a dostupnost
Procesor Intel Core 2 Extreme QX9775 je již nyní v prodeji a jeho doporučená cena je 25 738 korun (1499 USD). Předpokládaná koncová cena základní desky Intel D5400XS je 11 144 korun (649 USD). Jednotlivé části platformy jsou k dostání samostatně. Systémy postavené na nové platformě uvádí dnes nebo v průběhu příštích 30 dní řada výrobců herních počítačů, například Armari, Boxx Tech, Digital Storm, Falcon Northwest, Maingear, Puget Systems, Scan, Velocity Micro, Vigor Gaming, Voodoo a @Xi Computers.

Tiskové zprávy

Diskuse