Symantec - Backup Exec 12

21. 2. 2008 21:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Software Symantec Backup Exec 12 přináší certifikovanou ochranu dat pro nové i stávající systémy Windows

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Jednička na trhu ochrany dat v systémech Windows nabízí bezkonkurenční zálohování a obnovení pro prostředí Windows Server 2008 a přední aplikace Microsoft

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq:SYMC) dnes ohlásila software Symantec Backup Exec 12 for Windows Servers, standard na trhu ochrany dat v systémech Windows, který zajišťuje zálohování disk-disk-páska a rychlé a efektivní obnovení prostředí, od serveru až po stolní počítač. Software Backup Exec 12 zavádí certifikovanou a optimalizovanou podporu prostředí Microsoft Windows Server 2008, vylepšené granulární obnovení důležitých dat aplikací a rozšířenou ochranu platforem. Software Backup Exec 12 se nyní integruje se špičkovými řešeními Symantec, včetně jedinečného globálního systému bezpečnostních výstrah ThreatCon, softwaru Enterprise Vault pro ochranu archivů e-mailů a novou platformou Symantec Protection Network pro přístup k úložištím v externích prostorách. Software Backup Exec 12 zavádí také rychlejší zálohování a obnovení prostředí Microsoft Exchange, SQL Server, Active Directory a SharePoint a podporu jiných prostředí než Microsoft.

„Při každém uvedení nové verze softwaru Microsoft nám software Backup Exec společnosti Symantec pomohl zajistit ochranu důležitých informací o letech, které jsou uloženy na našich serverech a v aplikacích Microsoft, takže jsme byli schopni udržet vysokou úroveň služeb pro naše cestující,“ řekla Barbara Hutchinson, ředitelka správy letiště Charlottesville-Albemarle. „Software Backup Exec 12 poskytuje bezkonkurenční ochranu dat a umožní nám rychle a bezbolestně obnovit důležitá data v každém systému při současném snížení časové náročnosti a pracnosti správy úloh zálohování a obnovení. Abychom byli schopni zajistit maximální efektivitu našeho velice malého počtu zaměstnanců, musíme mít vždy nejnovější verzi softwaru Backup Exec.“

Software Backup Exec 12 for Windows Servers, první software pro zálohování a obnovení s logem certifikace pro prostředí Windows Server 2008, poskytuje osvědčené a efektivní zálohování a obnovení disk-disk-páska pro prostředí založená na systémech Windows. Software Backup Exec 12 přináší optimalizovanou ochranu dat pro prostředí Microsoft Windows Server 2008 a skutečně nepřetržitou ochranu dat pro souborové servery, pracovní stanice a servery Microsoft Exchange a SQL Server. Organizace tím získávají schopnost obnovit data do stanoveného časového okamžiku a to jim pomáhá dodržet přísné požadavky na bod obnovení.
Software Backup Exec 12 rychle obnovuje data z jednoprůchodové zálohy pomocí technologie Granular Recovery Technology (v patentovém řízení). Tato technologie umožňuje obnovit jednotlivé e-maily v prostředí Exchange bez nutnosti zálohovat poštovní schránky a během několika sekund snadno obnovit data v prostředí SharePoint, SharePoint Services a Active Directory, včetně dokumentů, atributů uživatelů a vlastností.

Ochranu dat dále zlepšuje nová novátorská integrace s jinými špičkovými produkty Symantec. Integrace se softwarem Symantec Enterprise Vault umožňuje rychlé a efektivní zálohování a obnovení důležitých archivů a integrace se softwarem Symantec Endpoint Protection přináší proaktivní zálohování v případě zvýšené úrovně výstrah služby Internet ThreatCon. Integrace se službou Online Storage for Backup Exec, která je součástí platformy Symantec Protection Network, poskytuje bezpečený a snadno spravovatelný přístup přes webové rozhraní k externímu úložišti udržovanému v datových centrech společnosti Symantec. Doplňkové řešení Backup Exec System Recovery společnosti Symantec nabízí úplné obnovení systémů Windows a rozšířenou ochranu pro potřeby obnovení po zhroucení pro prostředí Windows Server 2008 a jiné důležité systémy. Software Backup Exec 12 kromě toho rozšiřuje ochranu také na systémy Macintosh, servery Lotus Domino a přidává podporu zařízení IBM řady N a páskových jednotek LTO-4.

„Prostředí Windows Server 2008 zavádí stále více organizací. Tyto organizace budou nutně muset mít osvědčené řešení zálohování a obnovení, které bude optimalizované pro ochranu jejich nových systémů a nejdůležitějších aplikací Microsoft provozovaných na této 64bitové platformě,“ řekla Lauren Whitehouse, analytička ve společnosti Enterprise Strategy Group. „Takovým řešením je software Backup Exec 12 společnosti Symantec. Přináší komplexní ochranu dat, která organizacím umožňuje bez obav rozšiřovat jejich prostředí Windows.“

Software Backup Exec 12 for Windows Small Business Server poskytuje komplexní ochranu dat a obnovení systému malým podnikům, které provozují systémy Microsoft Small Business Server. Software Backup Exec 12 for Windows Small Business Server, který je k dispozici ve verzi Standard a Premium Edition, nabízí rychlejší a flexibilnější zálohování a obnovení prostředí Exchange a SQL Server a také novou integraci se softwarem Symantec Endpoint Protection.

Software Backup Exec 12 for Windows Small Business Server nyní podporuje téměř všechny dostupné agenty a doplňky softwaru Backup Exec 12 for Windows Servers. Tím získává robustní nástroje pro správu úložišť a rozsáhlou podporu aplikací pro rozšiřování a inovaci fnkcí správy úložišť i pro ochranu vzdálených serverů se systémem Windows a serverů s jiným operačním systémem než Microsoft. Software Backup Exec 12 for Windows Small Business Server nově zavádí podporu prostředí Microsoft SharePoint a Microsoft Active Directory a vzdálených systémů Linux, UNIX, NetWare a Macintosh.

„Software Backup Exec 12, s certifikovanou podporou prostředí Windows Server 2008 a podporou předních aplikací společnosti Microsoft, je zřetelným příkladem odhodlání společnosti Symantec vytvářet včas efektivní řešení zálohování a obnovení pro vyvíjející se potřeby našich zákazníků provozujících systémy Windows," řekl Pat Hanavan, vice president of product management, společnost Symantec. „Tyto nové možnosti integrace s více produkty, které jsou novinkou v softwaru Backup Exec 12, navíc umožňují zákazníkům zabezpečit, zálohovat a archivovat důležitá data a tím pomáhají zmírnit rizika IT a udržet náklady na přijatelné úrovni.“

Služby k softwaru Symantec Backup Exec 12

Služby vzdálené odborné instalace (REIS) společnosti Symantec využívají technologii vzdáleného přístupu. Malým firmám pomáhají bezpečně zavést software Backup Exec 12 for Windows Servers prostřednictvím Internetu. Služby Symantec REIS for Backup Exec Windows Servers, které je možno zakoupit u obchodních partnerů společnosti Symantec nebo online v obchodě Symantec Business Store, nabízejí organizacím cenově dostupnou a pohodlnou vzdálenou odbornou instalaci nebo upgrade.

Vzdělávací služby společnosti Symantec poskytují technická školení, která organizacím pomáhají instalovat a spravovat software Backup Exec 12 a přecházet a upgradovat na software Backup Exec 12. K dispozici je také široká řada nabízených služeb podnikové podpory, které pomáhají udržovat software Symantec Backup Exec v aktuálním stavu a maximálně využívat jeho možnosti.

Cena a dostupnost na trhu
Doporučená cena softwaru Symantec Backup Exec 12 začíná na 995 USD pro jeden server. Všechny součásti produktu jsou k dispozici již nyní prostřednictvím celosvětové firemní sítě distributorů a prodejců. Chcete-li získat další informace o produktu nebo stáhnout zkušební verzi softwaru Backup Exec 12, přejděte na adresu www.backupexec.com.

Tiskové zprávy

Diskuse