MEMOS SW - spolupráce s CubeTeam

25. 2. 2008 14:14    Rubrika: Tiskové zprávy

MEMOS úspěšně dokončil spolupráci se společností CubeTeam

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Softwarové společnosti i v ČR stále častěji navazují oboustranně výhodné kooperační vztahy.

Společnost CubeTeam, založená začátkem roku 2005, se kromě velkých firem zaměřuje i na malé a střední podniky. Jejím cílem a zaměřením je vytváření efektivního informačního systému, který nejen pokrývá akutní potřeby ale zároveň optimalizuje procesy uvnitř společnosti. Svým klientům nabízí dlouhodobou spolupráci, od analýzy přes návrh řešení, vývoj až po implementaci a následný servis.

Portfolio nabízených řešení tvoří zejména aplikace, které představují "mozek a páteř" informačních systémů a zpravidla zjednodušují fázi analýzy a vývoje vlastního informačního systému. Dalším typem jsou "finální" aplikace, které pokrývají určitou oblast vnitrofiremních procesů.

Bezproblémový provoz informačních systémů však často vyžaduje spolupráci s ostatními softwarovými společnostmi. Proto se CubeTeam obrátil na společnost MEMOS Software jako na specialistu v oblasti MS Outlook/MS Exchange řešení. (MEMOS je jedinou společností na českém trhu, která se zaměřuje na vývoj softwarových aplikací v MS Outlook).

CubeTeam požadoval vytvoření synchronizačních modulů, které by umožnily propojení Lotus Domino Serveru právě s prostředím MS Outlook/MS Exchange pro svého zahraničního klienta působícího v oblasti investic a exportu.

MEMOS Software ve spolupráci s touto společností navrhl a vyvinul řešení, které se skládá ze dvou samostatných součástí: MS Outlook Add-in a MS Exchange synchronizační aplikace.

MS Outlook Add-in byl vyvinut pro účely linkování pošty (příchozí, odchozí) v MS Outlook s projekty, které jsou uloženy v databázi na Lotus Domino Serveru. MS Outlook Add-in pak umožňuje i automatické linkování, otevírání projektů prostřednictvím URL projektů přímo z MS Outlook, uživatelskou konfiguraci Add-inu apod.

MS Exchange synchronizační aplikace byla vyvinuta pro účely jednosměrné synchronizace kontaktů mezi MS Exchange a Lotus Domino Server. Periodicky tak dochází k synchronizaci kontaktů s veřejnou složkou na MS Exchange na bázi technologie CDO a služba je konfigurovatelná v XML.

MEMOS Software, ve spolupráci se společností CubeTeam, začal nabízet tyto specifické moduly jako ucelené řešení pro široké spektrum klientů.

Tiskové zprávy

Diskuse