Toyota - Microsoft Office Communications Server

27. 2. 2008 10:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Jednotná firemní komunikace spojila pobočky společnosti Toyota

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Microsoft Office Communications Server přinesl zaměstnancům společnosti Toyota jednoduché a bezpečné nástroje pro týmovou spolupráci.

Toyota Motor Czech spojila své tři pobočky, dvě v Praze a jednu v Bratislavě, novými nástroji společnosti Microsoft pro jednotnou firemní komunikaci. Sada nových aplikací postavených na Microsoft Office Communications Server 2007 zlepšila on-line komunikaci jednotlivých týmů a zároveň zvýšila její bezpečnost. Ihned po implementaci došlo také k výraznému zvýšení efektivity týmové práce všech zaměstnanců společnosti.

„Před přechodem na Microsoft Office Communications Server jsme používali platformu ICQ. Hlavním důvodem pro změnu byla nedostatečná možnost zabezpečení. Slabinou pro podnikové použití ICQ jsou zejména jeho bezpečnostní díry, které se v tomto programu objevují. Jednotná firemní komunikace společnosti Microsoft naproti tomu přinesla našim zaměstnancům známé a přívětivé prostředí Microsoft Office, a IT administrátorům snadnou správu a podporu tohoto systému,“ popisuje Martin Jirků z Oddělení Informačních systémů Toyota Motor Czech, spol. s r.o.

Díky nasazení Microsoft Office Communications Serveru a navazujících aplikací mají pracovníci k dispozici daleko bezpečnější a rychlejší komunikační nástroje a zároveň získávají přehled o okamžité dostupnosti všech uživatelů. Využití nástroje Office Live Meeting pro sdílení plochy a aplikací navíc vedlo k zefektivnění týmové spolupráce a zkrácení času potřebného pro zvládnutí daných úkolů. Odpadlo tím také zdlouhavé cestování na firemní schůzky mezi Bratislavou a Prahou, což přineslo i značné finanční úspory cestovních nákladů. Toyota Motor Czech má díky novému řešení zajištěnou kompatibilitu jednotlivých aplikací, aktualizaci záplat, možnost technické podpory a v neposlední řadě také snazší orientaci v licenčním modelu od jednoho dodavatele.

Řešení postavené na Microsoft Office Communications Serveru 2007 přineslo pracovníkům společnosti Toyota především tyto výhody:
• efektivnější komunikaci mezi pracovníky, kteří se nacházejí na různých místech
• okamžité informace o dostupnosti uživatelů
• možnost využití Office Live Meetingu pro sdílení plochy či aplikací u více lidí najednou
• zlepšenou integraci pracovníků z Bratislavy do pražského sídla společnosti
• používaný server je snadnější k zabezpečení
• přehledné a známé uživatelské prostředí v Microsoft Office

Jednoduchost instalace použitých nástrojů jednotné firemní komunikace dokazuje i rychlost jejich nasazení. Implementace produktů Microsoft Office Communications Server 2007, Microsoft Office Communicator 2007 a Microsoft Office Live Meeting 2007 proběhla během jednoho jediného dne.

Tiskové zprávy

Diskuse