HTC představilo svou letošní vlajkovou loď, HTC U11

16. 5. 2017 21:20    Rubrika: Tiskové zprávy

HTC představilo vlajkovou loď pro rok 2017. Je jí HTC U11, smartphone s 5.5” Quad HD displejem, inovativním způsobem ovládání stiskem telefonu HTC Edge Sense a úchvatným voděodolným designem. HTC U11 nabídne aktuálně nejvýkonnější procesor Qualcomm Snapdragon 835 s podporou gigabitového LTE, 64 GB rychlé interní paměti UFS 2.1 a 4 GB RAM. Nechybí ani nejnovější verze operačního systému Android 7.1 s nadstavbou HTC Sense.

HTC představilo svou letošní vlajkovou loď, HTC U11

Kromě HTC Edge Sense se mohou fanoušci těšit na špičkový 12MPx Ultrapixel 3 fotoaparát s pokročilou víceosou stabilizací obrazu, superrychlým ostřením a technologií Auto HDR Boost. Ta umožní využití HDR bez jakéhokoliv zpoždění. Záznam videa ve 4K je již standardem, ale HTC doplnilo záznam prostorového zvuku s technologií Acoustic Focus. Vylepšení se dočkala také přibalená Hi-Res sluchátka USonic. Ta nyní nabízí, kromě optimalizace zvuku podle stavby vnitřního ucha uživatele i schopnost aktivního potlačení okolního hluku. V balení bude čekat i redukce z USB-C na audio Jack, vybavená výkonným Hi-Res D/A převodníkem kompatibilním s mnoha dalšími přístroji a transparentní kryt.

Nový způsob interakce pomocí technologie HTC Edge Sense přináší do světa smartphonů něco tak přirozeného jako je stisk ruky. Nikdy nebylo snazší pořídit fotografii, spustit Facebook, nebo jakoukoliv jinou aplikaci. Místo hledání tlačítek nebo krkolomného ovládání displeje při focení selfie uživatel jednoduše stiskne telefon, aniž by se musel obávat, že mu vypadne z ruky. Sympatickým detailem je i to, že HTC Edge Sense reaguje na tlak, a tudíž bude fungovat za jakýchkoliv okolností, dokonce i pod vodou.

Konstrukce HTC U11 kombinuje kovový rám a odolné sklo Corning® Gorilla™ Glass 5, které bylo podrobeno 3D tvarování za použití extrémních teplot a tlaku tak, aby telefon perfektně padl do dlaně. Zadní strana je opatřena mnoha tenoučkými vrstvami vysoce reflexních vzácných minerálů, které spolu s jejím zakřivením vytváří liquid glass surface. Telefon je navíc odolný vůči prachu a vniknutí vody1.

Potěchou pro oko je i 5.5” velký Quad HD displej, který se pyšní ostrostí a jasnou prezentací textu i fotografií i na přímém světle. Zároveň dodržuje standardní poměr stran 16:9, pro který aktuálně vzniká nejvíce obsahu. Poskytne tak skutečně nekompromisní využití plochy displeje, aniž by docházelo k ořezu obrazu, nebo zkreslení barev, které může vznikat v důsledku zakřivení obrazovky.

HTC U11 přichází také s inovacemi v oblasti zvuku. Nová verze technologie HTC USonic nyní umí nejen upravit zvuk přesně podle uživatelova sluchu, ale také aktivně potlačovat hluk z okolí. Využívá k tomu vestavěných mikrofonů a připojení prostřednictvím USB-C konektoru. Sluchátka USonic nejprve pomocí odrazů zvuku zmapují tvar uživatelova zvukovodu a následně podle nich upraví zvukový profil tak, aby přesně odpovídal jeho sluchu. Aktivní potlačení hluku pak kontinuálně monitoruje okolní zvuky a rychle reaguje tak, aby uživatele nerušily při poslechu jeho oblíbené hudby, sledování videa, ani při hraní her. A pro ty, kdo se přiklání k tradičnějším řešením, je v balení připravena i redukce z USB-C na 3,5mm Jack konektor. Je vybavena vestavěným D/A převodníkem, který poskytne perfektní zvuk a širokou kompatibilitu s dalšími zařízeními.

Upgradu se dočkaly i reproduktory HTC BoomSound Hi-Fi Edition. Jsou nyní ještě hlasitější a poskytují větší dynamický rozsah. Výškový reproduktor ukrytý ve sluchátku, je nyní opařen akustickou komorou, se kterou zní středy a výšky výrazně lépe. Basový reproduktor je také výrazně lepší, díky vylepšené magnetické soustavě dokáže zahrát silnější, čistší a v neposlední řadě i hlubší tóny.

HTC neopomenulo ani mikrofony. Ty stále dokáží zaznamenat zvuk ve vysokém rozlišení, ale prostorový záznam 3D audia se posunul ještě dál. Nejen že jde o nejlepší 3D záznam, které HTC dosud představilo, ale díky jejich rozmístění a technologii Acoustic Focus umožňují i zvukový zoom. To se může hodit například na koncertu, kde ruší hluk z hlediště. Při natáčení tak stačí použít zoom a rázem ruchy ustoupí do pozadí a v popředí zazní silný, čistý hlas interpreta.

Fotoaparát HTC U11 je nejlepším, který se HTC dosud podařilo vyrobit. To potvrzuje i nejvyšší hodnocení mobilního telefonu v oblasti fotografie i videa, udělené v rámci nezávislého testu DxOMark. Nový fotoaparát se může chlubit extrémně nízkou hladinou šumu, vylepšeným vyvážením bílé, vyšším dynamickým rozsahem, a především excelentním zachováním detailů.

Víceosý systém stabilizace obrazu kombinuje optickou a elektronickou stabilizaci, čímž umožňuje dosáhnout vyšších expozičních časů a umožní uživateli vyfotit perfektní snímek, i když se mu klepou ruce.

Funkce Auto HDR Boost přináší výhody HDR, avšak bez zpoždění. Výsledkem jsou čistší a vyváženější snímky, které vznikají kombinací několika expozic. Fotoaparát tak zachytí veškeré detaily v temných stínech i nejjasnějších oblastech záběru bez zpomalení. Dokáže také vylepšit barvy i textury tak aby zachoval co nevíce detailů a poskytl za každých okolností ty nejlepší snímky.

Novinkou je také nový systém ostření UltraSpeed. Ten využívá všechny pixely senzoru, stejně jako pokročilé zrcadlové fotoaparáty. Uživatele tak bude těšit vysoký výkon a extrémně rychlé ostření při focení i natáčení videa. Záznamu videa se týká i technologie Temporal Noise Reduction. Ta vyhodnocuje několik po sobě jdoucích snímků a využívá je tak, aby odstranila nežádoucí šum a poskytla ta nejčistší videa.

HDR Boost je k dispozici i přednímu fotoaparátu s rozlišením 16 MPx a UltraPixelovou citlivostí na světlo, nechybí ani potlačení šumu. Takže i selfie budou vypadat skvěle, ať už je pořídíte ve dne, nebo v noci.

Víc hlav víc ví, a proto v HTC U11 nenaleznete jednoho chytrého asistenta, ale hned tři. HTC Sense Companion, Google Assistant a Amazon Alexa2 budou uživateli vždy k dispozici.

HTC Sense Companion je ještě chytřejší než dřív. Postupně se seznamuje se zvyky uživatele a dokáže mu tak poskytovat příhodné rady. Například je dost chytrý na to, aby mu odpoledne v případě večerní schůzky doporučil telefon dobít, nebo si s sebou vzít powerbanku. Zároveň pro uživatele neustále kontroluje chod systému a ve vhodnou chvíli mu poradí, aby odstranil nepotřebná data a dlouho nevyužité aplikace. Upozorní také na počasí následujícího dne, informuje ho o pokrocích ve fitness, a navíc doporučí v čase oběda skvělé restaurace v okolí.3

Asistent od společnosti Google, který je součástí nejnovější verze systému Android, navíc zodpoví mnohé otázky, pomůže s hledáním cesty a správou povinností i plánováním zábavy.

Posledním asistentem, který na HTC U11 dorazí zanedlouho po spuštění prodeje, bude Amazon Alexa. Ta umožní ovládání chytré domácnosti a poskytne informace o počasí, hudbě a zpřístupní další z jeho více než 12 000 dovedností v obchodě Alexa skills.

Dostatečný výkon pro všechny zmíněné technologie poskytne HTC U11 procesor Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile s podporou pro Gigabitové přenosy dat přes LTE, kterému sekundují 4 GB RAM. Uživatel tak získá nezávisle na regionu osmijádrový procesor s revolučním výkonem, který je schopen poskytnout špičkovou grafiku při hrách i úžasně plynulý chod systému. Díky nové výrobní technologii nabídne také skvělou výdrž baterie. Každé HTC U11 je navíc opatřeno 64 GB UFS 2.1 paměti, která je stejně jako Snapdragon 835 tím nejlepším co trh nabízí. Ve výbavě nechybí ani rychlá čtečka otisků prstů pro snadný a bezpečný přístup ke všem funkcím.

Ve srovnání s HTC 10 se tak uživatelé mohou těšit na skutečně rychlé datové připojení, které se může měřit s optickými vlákny, rychlé streamování hudby, videa a téměř okamžitý přístup k webu. Zároveň získají o 25% rychlejší vykreslování grafiky, o 3 hodiny delší čas přehrávání videa, nebo o 8 hodin více hudby. Ocení jistě i o 3,5 hodiny delší surfování na webu.4

Novinka s nekompromisní technologickou výbavou dorazí na náš trh v barvách Amazing Silver a Brilliant Black v průběhu června 2017. Doporučená cena je 19 990 Kč. (749 €)

Tiskové zprávy . mobily

Diskuse