Nové ovladače od Intelu zvyšují výkon až o 37%

23. 9. 2011 04:42    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

Začátkem tohoto měsíce zveřejnil Intel zprávu, podle které pracoval na nové verzi grafických ovladačů určených pro integrované grafické čipy v procesorech s architekturou Sandy Bridge. Neuběhly ani dva týdny a nové ovladače jsou k dispozici ke stažení.

Nové ovladače od Intelu zvyšují výkon až o 37%

Zatímco velcí hráči na trhu výkonných grafických karet jako AMD nebo nVidia vydávají nové ovladače minimálně jednou měsíčně, aby odstranili chyby, popř. o pár procent vylepšili výkon u nejnovějších nových titulů, Intel si s ovladači dlouhou dobu hlavu nelámal. Spolu s příchodem integrovaných grafických karet řady HD 3000 v procesorech Sandy Bridge se však Intel výkonem dotáhl na low-end výše zmíněných výrobců, např. AMD Radeon HD 6450M či nVidia GT 410M.

Intel původně sliboval navýšení výkonu až o 40%. A jak to nakonec dopadlo?
Posuďte sami:
Ve hře Starcraft 2: Wings of Liberty - Devil's Playground se počet snímků za vteřinu zvýšil o 37%. V populární střílečce Battlefield: Bad Company 2 došlo k nárůstu o 28%. Kromě zvýšení výkonu došlo i na vyřešení mnoha problémů s kompatibilitou a odstranění bugů.

Nové ovladače jsou k dispozici pro 32 i 64 bitové operační systémy Windows 7 i Windows Vista a již nyní je můžete stahovat z oficiálních stránek Intelu.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse