10 rad Intelu pro oblast mobility

7. 1. 2005 00:01    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Intel vydal "10 doporučení na novoroční předsevzetí", přesněji pojmenováno 10 reklamních sdělení na Intel Centrino. Jedná se směsici marketingových prohlášení a reklamních sloganů, které však mohou poskytnout inspiraci pro využití notebooku. Občas jde i o úsměvné myšlenky viz. třeba bod 5, který radí jak "shodit kila".

10 rad Intelu pro oblast mobility

Pokud si odmyslíme marketingové slogany, zůstane nám pár námětů pro praktické využití notebooků. "Předsevzetí" týkající se využitelnosti Wi-Fi a výhod mobilního internetu jsou bohužel prozatím reálná spíše v Severní Americe a nebo Západní Evropě. U nás je Wi-Fi hotspotů ještě stále žalostně málo, takže místo zuřivého pobíhání po městě a "lovení" bezdrátového signálu bych volil spíše některou z technologií připojení pomocí mobilního telefonu (GPRS, EDGE).

Stručný výtah; přeložený z "marketingštiny" do Češtiny ;)

1. Vyhrajte s mobilitou: Na Yahoo Maps je přehled Centrino certifikovanýcyh hotspotů; návštěvníci serveru mají možnost vyhrát notebook

2. Rozpohybujte domácí zábavu: Intel v lednu uvede vylepšené Centrino (Sonoma), podporující rychlejší grafické karty, lepší zvuk a nebo vyšší přenosnost. Nové modely budou k vidění již na CEL v Las Vegas (6. - 9. ledna).

3. Vezměte notebook na dovolenou: berte notebook na dovolenou a můžete i tam hrát hry a sledovat filmy, nagrabované nebo ripované na domácím Intel počítači... Díky rozšířenosti Wi-Fi můžete přitom být i na dovolené v elektronickém kontaktu s přáteli.

4. Vyrazte si za zábavou: nejlépe si vychutnáte novinky a informace na internetu, který můžete sledovat na Centrino notebooku třeba z kavárny

5. Shoďte kila: = kupte si notebook s setem Intel Centrino, potom máte záruku, že bude lehčí a přenosnější, než ostatní (ne-Centrino)

6. Zůstávejte ve vizuálním kontaktu: kupte si notebookovou webkameru a budete se moci připojovat do konferencí pomocí Wi-Fi z řady míst (nejlépe z jednoho z 56.000 Centrino - certifikovaných hotspotů)

7. Pracujte chytře – ne déle: pokud s sebou máte notebook, můžete pracovat odkudkoliv a kdykoliv a využít tak i jinak "mrtvý" čas při různých cestováních a čekáních

8. Vzdělání i zábava: notebook se dá využít jako mobilní knihovna, s připojením k internetu přes Wi-Fi "odkudkoliv"

9. Udělejte si detašované pracoviště v kavárně: velmi podobné jako v bodu 4., až na to, že v kavárně můžete pomocí Wi-Fi i on-line pracovat

10. Využití či recyklace staré techniky: pokud přejdete na multimediální notebook, budete se možná chtít zabvit starého DVD přehrávače a nebo stolního počítače. Věnujte je na dobročinné účely.

Krátké zprávy

Diskuse