Nová platforma procesorů Intel Atom pro smartphony a tablety

7. 5. 2010 00:15    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Společnost Intel představila novou platformu postavenou na procesoru Intel Atom(dříve známá pod kódovým označením Moorestown).

Nová platforma procesorů Intel Atom pro smartphony a tablety

Platforma byla přerozdělena tak, aby zahrnovala procesor Intel Atom Z6xx, který kombinuje jádro procesoru 45nm Intel Atom s 3D grafikou, možností pro kódování a dekódování videa a ovladači displeje v jednom SoC řešení. Platforma rovněž zahrnuje ovladač Platform Controller Hub MP20, který zajišťuje podporu pro řadu funkcí na systémové rovině a pro I/O bloky. Specializovaná MSIC pak provádí integraci příkonu a dobíjení baterie, stejně jako konsolidaci analogových a digitálních komponent.

Rodina procesorů Intel Atom Z6xx, Intel Controller Hub MP20 a specializovaný integrovaný obvod se smíšeným signálem jsou dostupné ode dneška.

Nová platforma podporuje široké spektrum škálovatelných frekvencí: až 1,5 GHz pro špičkové inteligentní telefony a 1,9 GHz pro tablety a další kapesní zařízení. Čipy rovněž nabízejí podporu pro Wi-Fi, 3G/HSPA a WiMAX plus řadu dalších operačních systémů včetně systémů Android, Meego, a Moblin.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse