Asus PadFone se začne již brzy prodávat

6. 4. 2012 00:16    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Na Taiwanu je možné tento Androidový telefon, který je navržen pro velmi úzkou spolupráci se speciálně upraveným tabletem (Pad Station) již předobjednat s tím, že k uživatelům se dostane v polovině měsíce.

Asus PadFone se začne již brzy prodávat

Srdcem tohoto kompletu je zcela jistě telefon, který poskytne výpočetní výkon, paměť i komunikační schopnosti. Telefon se systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich s dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon o frekvenci 1,5 GHz s 1 GB RAM a až 64 GB uživatelské paměti disponuje displejem o úhlopříčce 4,3 palců a řadou dalších velmi zajímavých technických parametrů.

Pokud by se však ukázalo, že je displej pro některou z činností přeci jen malý, je v záloze připravena speciální základna připomínající tablet s displejem o velikosti 10 palců se speciální schránkou na zadní straně, do které je možné telefon vložit a se základnou takto propojit. Zařízení se po propojení chová jako klasický tablet, ačkoli jeho srdcem je právě uvnitř vložený telefon.

Na Taiwanu je možné samotný telefon objednávat za zhruba 610 USD (zhruba 12 500 Kč bez DPH), v kompletu s "tableto-základnou" pak přijde na 850 USD (zhruba 15 500 Kč bez DPH). Oficiální informace o ceně nebo dostupnosti v ČR zatím nejsou k dispozici.

Zdroj: www.engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse