Lenovo YOGA Book - tablet 2v1, odvážný experiment s Halo klávesnicí

7. 10. 2016 06:32    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

YOGA Book je tvořen dvěma panely, které se otevírají jako ultra tenký notebook. Konstrukce vyrobená ze slitin hliníku a hořčíku, se zavřeným displejem má profil tenký 9,6 mm, ve svém nejtenčím okraji 4,05 mm. Váží 690 gramů a nabídne operační systém Windows 10 nebo Android 6.0.

Lenovo YOGA Book - tablet 2v1, odvážný experiment s Halo klávesnicí

Stejně jako další produkty z řady YOGA lze YOGA Book snadno identifikovat pomocí nezaměnitelných pantů, které umožňují otáčení 10,1" Full-HD IPS displeje o 360 stupňů. Model s operačním systémem Windows dle výrobce vydrží až 13 hod na baterii, verze se systémem Android až 15 hodin provozu. Data zpracovává procesor Intel Atom X5 a 4GB operační paměť. Pro uchování dat je vybaven 64GB úložným prostorem.

Se speciálně upraveným operačním systémem Android uživatelské rozhraní umožňuje více aplikacím běžet současně v několika oknech, které lze maximalizovat, minimalizovat či připnout na hlavní obrazovku. Hlavní panel navíc udržuje přehled o aplikacích, klávesových zkratkách společných s Windows a akčních klávesách.

Největší zajímavostí tabletu YOGA Book je Halo klávesnice. Jedná se o dotykovou plochu s podsvícenými symboly klávesnice. Vyrobená je ze skla matné povrchové úpravy s antireflexní vrstvou. Klávesy se zobrazí pouze, když je potřeba. Z podsvíceného prostoru klávesnice lze přepnutím vytvořit grafický tablet s 2048 úrovněmi přítlaku.

K využití možností grafického tabletu pomáhá stylus / pero Real Pen, který je dodáván společně s tabletem. Pero funguje jako obvyklé dotykové pero nebo jako klasická propiska, která umožňuje psát na papír. Pokud papír zakrývá klávesnici, všechno je okamžitě převáděno do digitální podoby a uloženo. Pero lze použít i na obrazovce. Není třeba jej dobíjet a inkoust lze nahradit stejným, jaký se používá u klasického pera.

Nový tablet YOGA Book bude na českém trhu dostupný od října za cenu od 14.499,- Kč s DPH.

Krátké zprávy

Diskuse