Toshiba Portégé X20W-D - zcela nový tenký a lehký model firemního notebooku 2v1

27. 1. 2017 06:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Toshiba představila svůj nejtenčí a nejlehčí notebook pro profesionální využití. Jde o zařízení typu 2v1 s procesory 7. generace Intel Core (U-Series). Pro zpracování dat může být v notebooku až 16 GB RAM a 512 GB SSD. Vzhled přístroje charakterizuje barva Onyx Blue a světle zlatavé panty, které umožňují otočit displej o 360° do režimu tabletu.

Toshiba Portégé X20W-D - zcela nový tenký a lehký model firemního notebooku 2v1

Notebook je tenký 15,4 mm a váží 1,1 kg, vyroben je ze slitiny magnezia. Víko výrobce osadil 12,5" antireflexním displejem s rozlišením Full-HD a ochranným sklem Corning Glass Gorilla 4. Pro ovládání a práci v režimu tabletu je notebook vybaven stylusem/perem AES s technologií WACOM. Klávesnice je podsvícená.

Pod klávesnicí je umístěn touchpad SecurePad s čtečkou otisků prstů. Přihlašovat se do systému umožňuje také IR-kamera pro rozpoznání obličeje s Windows Hello a Intel Authenticate. Toshiba tradičně nabízí vlastní BIOS s rozsáhlými možnosti nastavení zabezpečení. K zabezpečení firemních notebooků neodmyslitelně patří také TPM modul ve verzi 2.0.

Výrobce uvádí výdrž na baterii až 16 hodin. Technologie nabíjení slibuje čtyři hodiny provozu po 30 minutách nabíjení.

Toshiba k notebooku nabídne také dvě dokovací stanice. Větší Thunderbolt 3 Dock bude s porty USB-C, HDMI, DisplayPort, VGA a LAN. Menší cestovní USB-C Travel Dock nabídne porty HDMI, VGA, LAN a USB 3.0.

Toshiba Portégé X20W-D by měl být ve světě k dispozici od února 2017, na český a slovenský trh by se pak měl dostat do konce prvního čtvrtletí 2017. Cena zatím nebyla uvedena.

Krátké zprávy

Diskuse