Oprava doma, zahrnuto v ceně, on-site záruka pro herní notebooky Lenovo Legion Y530 a Y730

2. 8. 2018 06:29    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Lenovo se rozhodlo vytáhnout nové zbraně konkurenčního ničení a pro svoje nové herní notebooky bude nabízet 2 roky záruky s on-site servisem u zákazníka. Opravy notebooků má zajišťovat stejná firma jako pro firemní modely ThinkPad. Zákazníci tak dostanou možnost větší kontroly a přehledu o stavu opravy jejich zařízení.

Oprava doma, zahrnuto v ceně, on-site záruka pro herní notebooky Lenovo Legion Y530 a Y730

On-site záruka bude garantovat, že nejpozději druhý pracovní den, od nahlášení problému, bude zákazník kontaktován servisním technikem. Ten se pokusí diagnostikovat příčinu problému po telefonu a bude-li to možné, tak ji ve spolupráci se zákazníkem i odstranit (obnovení systému, aktualizace ovladačů atp.). Dalším krokem má být návštěva servisního technika u zákazníka, ten má za úkol, opravit porouchaný notebook přímo před očima jeho majitele. U druhého kroku ovšem není žádná oficiální časová garance, Lenovo jen slovy svých zástupců prohlašuje, že se v zájmu zákazníku i vlastním, bude snažit vyřizovat opravy co nejrychleji. Záruka bude zahrnuta v ceně nedávno představených modelů herních notebooků Lenovo Legion Y530 a Y570.

Lenovo Legion Y530 - 15'' herní notebook
Lenovo Legion Y530 - 15'' herní notebook

Jako první mají do ČR dorazit konfigurace 15,6" modelu Y530. Konkrétní sestavy prozatím čekají na uveřejnění, nicméně se ví, že v nabídce budou procesory Intel Core i5-8300H a i7-8750H. O obraz se budou starat základní herní grafická jádra NVIDIA GeForce GTX 1050 a 1050 Ti. Výkon takových sestav bohatě postačuje na 3D hraní ve Full-HD rozlišení a středními detaily u silnějšího GPU. Na sklady distributorů mají dorazit ještě tento měsíc, za ceny od 18.990,- Kč.

Lenovo Legion Y730 - 17'' varianta, klávesnice s numerickým blokem
Lenovo Legion Y730 - 17'' varianta, klávesnice s numerickým blokem

Modelová řada Y730 bude nabízena ve dvou velikostech, 15,6" a 17". Oproti modelu Y530 dostane hlinkové části těla a "jen" výkonnější variantu stejné grafické karty. Nabídka procesorů bude stejná. U obou modelových řad (Y530 i Y730) mají být k dispozici displeje s Full-HD rozlišením a u nejlepších konfigurací se 144 Hz obnovovací frekvencí. Model Y730 nabízí také příplatkovou možnost technologie G-SYNC pro synchronizaci obrazu GPU s LCD. K dispozici mají být SDD, HDD i kombinace obojího i varianty HDD s Intel Optane. Na sklady distributorů mají dorazit začátkem října, za ceny od 24.990,- Kč.

V souvislosti s novými modely byly rovněž zmíněny grafické čipy nové generace NVIDIA s označením GTX 11xx, Lenovo s nimi již počítá, reálně se však dostanou na trh pravděpodobně až začátkem příštího roku.

Krátké zprávy . Monitor trhu

Diskuse