eIDAS od teorie k praxi - mimořádná konference na mimořádné téma

28. 4. 2016 17:33    Rubrika: Komerční sdělení

Cílem konference, která se koná 31. května 2016 v Praze, je seznámit účastníky s nařízením eIDAS - klíčovým opatřením v oblasti budování jednotné digitální Evropy, které nabude účinnosti již 1.7. 2016. Program je koncipován pro vyšší management - ředitele, vedoucí pracovníky IT, finanční ředitele, hlavní účetní, pracovníky zodpovědné za přípravu a úpravu směrnic a metodických postupů, zadavatele veřejných výběrových řízení pro oblast týkající se systémů spisové služby, ERP či ECM/DMS.

eIDAS od teorie k praxi - mimořádná konference na mimořádné téma

Nařízení eIDAS bude mít nepochybně zásadní vliv na fungování menších i větších firem a s nabývající účinností pak postupně i na život jednotlivých obyvatel Evropské unie. Konference provede účastníky všemi oblastmi, kterých se změny budou týkat, a to s důrazem na jejich praktické využití. Pozvání na konferenci přijali přednášející, jejichž odbornost a pozice zaručuje kvalitní, detailní a aktuální informace k nařizení eIDAS ve všech souvislostech. Přednášejícími budou:

Ing. Robert Piffl, poradce náměstka ministra vnitra (souvislosti a časová osa eIDAS, aktuální informace k návrhům zákonů, dopady na informační systémy a životní cyklus e-dokumentů, výhled do roku 2020, očekávaný vývoj evropské i národní legislativy a řízení panelové diskuse)

Ing. Petr Kuchař, ředitel odboru Hlavního architekta eGovernmentu Ministerstva vnitra (legislativní otázky, plán Ministerstva vnitra na doplnění centrální infrastruktury Základních registrů a služby ověřování identity v rámci ČR, mezinárodní souvislosti, reálné příklady v konrétních situacích)

Ing. Michal Pešek, ředitel Správy základních registrů Ministerstva vnitra (národní identitní prostor a národní certifiakční autorita v rámci SZR, NIA a princip identifikace a autentizace přes eOP)

JUDr. Martin Maisner, PhD., MCIArb., partner, advokátní kancelář ROWAN LEGAL (revoluce v jednoznačné právní úpravě elektronické identity napříč EU, jednotlivé úrovně záruky pro eletronickou identitu, jednotlivé služby vytvářející důvěru a jejich možné využití v praxi.

JUDr. Josef Donát, LLM, partner, advokátní kancelář ROWAN LEGAL (rozbor elektronického právního jednání v kontextu eIDAS, úpravy v našem Občanském zákoníku, v čem eIDAS pomáhá a zjednodušuje elektronizaci transakcí a kde zůstane prostor pro českou právní úpravu)

Konference eIDAS od teorie k praxi se koná 31.5. 2016 v Konferenčním centrum City, Praha 4, Na Strži 65/1702. Podrobný program, představení přednášejících a registrace na eidas.konference.cz.

Komerční sdělení

Diskuse