Zeerat.com - funkce, které pomohu odhalit slabá místa vašeho webu

27. 3. 2017 04:43    Rubrika: Komerční sdělení

Zeerat.com se dočkal velkých změn! Nově vydaná verze aplikace si zachovává to nejlepší z předchozí a přidává spoustu skvělých vychytávek. Vylepšili jsme heatmapy a videa, přibylo hodnocení stránek formou skóre a změnili jsme vzhled. Už jste vše vyzkoušeli?

Zeerat.com - funkce, které pomohu odhalit slabá místa vašeho webu

Dlouhé měsíce jsme usilovně pracovali na nové verzi našeho analytického nástroje Zeerat.com. Za tu dobu jsme od vás získali a zapracovali spoustu skvělých postřehů, díky nimž mohou všichni uživatelé ještě lépe optimalizovat své stránky a internetové obchody. Co je nového?

Čas jsou peníze – Nový vzhled a lepší filtrování pomohou nalézt důležité informace

Po přihlášení do aplikace Zeerat.com určitě nepřehlédnete kompletní redesign administrátorského rozhraní. Ve spolupráci s ohledem na UX jsme jej optimalizovali tak, aby bylo ještě přívětivější a pomohlo vám nalézt důležitá data rychleji.

Přehlednější design jde ruku v ruce s pokročilými filtry uživatelů a akcí. Díky nim lze snadno třídit uživatele podle ID, emailu, doby strávené na stránce, navštívené stránky apod. Obzvlášť užitečné je filtrování uživatelů, kteří vyplnili na stránkách nějaký formulář, zadali email, během jejich návštěvy došlo k chybě, nebo naštvaně klikali na prvky na stránce. Zobrazíte si tedy opravdu pouze to, co vás zajímá, a nemusíte sledovat všechna nahraná videa.

Skóre stránek pomůže odhalit slabá místa

V záložce heatmap si nově můžete všimnout číselné hodnoty u stránek, které mají naměřených 100 a více návštěv. Hodnota ukazuje, jak s vaší stránkou uživatelé interagují a ovlivňují ji hodnoty jako je počet interakcí končících chybou na stránce, nebo počet kliknutí, po kterých se nestalo nic, tzv. mrtvý klik. Tyto a několik dalších hodnot vsazených do našeho vzorce ukazují uživateli výsledek informující o tom, jak velký je zde prostor pro zlepšení.

Skóre umožní rychle odhalit problémy na stránkách a ukáže, kde je potenciál pro zlepšení. Pokud tak máte v reportech stránku, u které máte více jak 100 Zeeratem naměřených návštěv, vidíte tam také příslušné skóre a můžete s ním začít pracovat.

Víme, co se děje v nahraném videu: Timeline akcí ukazuje každý krok uživatele

Přehrávání nahraných videí nově doprovází časová osa akcí vedle videa. Jedná se o vizualizaci toho, jak šly jednotlivé kroky na videu po sobě. V seznamu je zaznamenáno každé kliknutí, vyplnění formuláře, přechod na stránku apod. V praxi tak lze nyní snadněji prohlížet, co se ve videu stalo zajímavého i bez nutnosti sledovat jej od začátku.

Klikáním na jednotlivé akce můžete poté video přepínat právě do okamžiku, kdy v něm došlo k něčemu důležitému, což opět zrychluje práci s naší analytikou.

Heatmapy: Vizualizujeme počty kliknutí a umíme spojit více map do jedné

Heatmapa je mocný nástroj, který vám už od počátků Zeeratu pomáhá optimalizovat webové stránky podle chování uživatelů. Rozhodli jsme se však, že od samotné vizualizace pokročíme dále a nabídneme detailnější data, jako je počet kliknutí na prvky stránky.

To, co jste ještě nedávno mohli pouze vizuálně hodnotit, máte nyní podloženo konkrétními čísly. Funkcí, kterou nepochybně ocení majitelé e-shopů, je poté možnost shlukování vícero heatmap do jedné. Chcete efektivně optimalizovat produktovou stránku? Právě s tím vám spojení více stránek do jedné heatmapy skvěle pomůže.

Novou verzi aplikace mají od této chvíle aktivní všichni stávající uživatelé napříč všemi plány předplatného (ano, platí to i pro bezplatný free plán =) ). Zaujal vás Zeerat.com a ještě jste se nestihli zaregistrovat? Bezplatnou registraci můžete bleskově provést na adrese app.zeerat.com/sign-up.

Komerční sdělení

Diskuse