17'' velký notebook v kovu, s nejnovějším CPU a základem dedikovaných GPU - HP Envy 17

13. 5. 2020 06:20    Rubrika: Představení    Autor: Jakub Pavlis

Na práci i na hraní s novými procesory Intel, základní dedikovanou grafickou kartou NVIDIA, částečně kovovým tělem – to je aktualizovaný model HP Envy. Jde o vyšší střední třídu notebooků, přístroj pro náročnější uživatele, ale bez výrazné specializace.

17'' velký notebook v kovu, s nejnovějším CPU a základem dedikovaných GPU - HP Envy 17


HP Envy cílí na zákazníky, kteří potřebují velký displej v notebooku se základním výkonem pro práci i zábavu. Zvládne skoro všechno, ale také skoro vždy s nějakým kompromisem – zahrajete si, ale jen v základní kvalitě. Pro pracovní výkony získáte slušnou ergonomii a výkonu dostatek, velký displej snižuje mobilitu. Zvuk je laděný špičkou v oboru – firmou Bang and Olufsen.

Výhodou je určitě design, pohledové plochy jsou z leštěného kovu, což samozřejmě vypadá výborně a má to výhody v podobě tužšího šasi nebo snadné údržby. Klávesnice s numerickým blokem je podsvícená, potěší i zdánlivě drobné vychytávky jako mechanický posuvník kryjící webkameru.

Displej s úhlopříčkou 17,3'' má rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů), vyroben je technologií IPS s poměrem stran 16:9 a lesklým povrchem krytým odolným Gorilla sklem. Ve vyšších konfiguracích je dokonce dotykový. Příjemné jsou úzké rámečky, které umožňují, aby byl notebook poměrně malý – tedy v rámci kategorie. Důkazem jsou rozměry: 399 x 259 x19,4 mm. Hmotnost je odrazem velikosti displeje, bez napájecího adaptéru činí 2,73 kg.


Aktualizovaná generace je postavena na 10. generaci procesorů Intel Core s kódovým označením Ice Lake. Jsou to tedy procesory Intelu vyrobené tak dlouho očekávaným a opožďovaným 10nm procesem. Základem je čtyřjádrový Intel Core i5 1035G1 (1,0 GHz, 3,6 GHz TB, HT) s TDP 15 W, vyššího výkonu dosáhnou konfigurace s Intel Core i7-1065G7 (1,3 GHz, 3,9 GHz TB, HT). V druhém z uvedených procesorů dokonce najdeme i silnější grafické jádro Intel Iris, zatímco Core i5 disponuje pouze běžným UHD jádrem. Ani jedno ovšem není zásadní, protože v případě potřeby vyššího 3D výkonu je k dispozici základní dedikovaný grafický čip NVIDIA GeForce MX330. Jde sice o základ nabídky, při hraní v nativním rozlišení budete muset skoro vždy ořezávat nastavení, ale zahrajete si i nové hry.

Procesory podporují dvoukanálové zapojení pamětí, RAM je řešena dvěma paticemi pro DDR4 moduly, osazovány jsou paměti s frekvencí 3200 MHz o kapacitách 4 a 8 GB, ovšem vždy v párech, k dispozici je tedy 8 nebo 16 GB. Úložiště dat je řešeno NVMe M.2 diskem s kapacitou 512 GB nebo 1 TB.


Soubor rozhraní a portů obsahuje jeden USB-C 3.2: Gen 2 (s podporou DisplayPortu, HDMI 2.0 a napájení z notebooku), trojici USB-A 3.2 Gen1, výstup HDMI 2.0 v plné velikosti, kombinovaný minijack 3,5 mm pro výstup zvuku a mikrofon a čtečku paměťových karet. Bezdrátové technologie reprezentují Wi-Fi6 ax a Bluetooth 5.0.

V Čechách jsou dostupné sestavy s cenami od 26.790,- Kč za model s procesorem Intel Core i5, 8 GB paměti a 512GB SSD po 42.990,- Kč za model s Core i7, 16 GB paměti a 1TB SSD. Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Představení

Diskuse