Nejtenčí 13,3" OLED notebook na světě, ASUS Zenbook S 13 OLED

15. 6. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Tenký 1 cm a hmotnost 1 kg. Konstrukce z recyklovaných kovů a plastů, plazmokeramický hliník. Procesory Intel Core 13. generace a displej ASUS Lumina OLED. Výdrž notebooku Zenbook S 13 OLED dosahuje až 14 hodin při streamování videa.

Nejtenčí 13,3" OLED notebook na světě, ASUS Zenbook S 13 OLED

ASUS Zenbook S 13 OLED je ukázkou ultrapřenosného designu a nabízí se ve zcela nové šedé barvě Basalt Gray nebo klasické modré barvě Ponder Blue. Jeho šasi obsahuje recyklované kovy a plasty a dodává se v obalu s certifikací FSC Mix. Používá bezhalogenovou elektroniku a v případě varianty Basalt Gray i zcela nový elegantní, plazmokeramický hliník.

ASUS poprvé použil speciální výrobní proces k vytvoření exkluzivního plazmokeramického hliníku pro víko. Tento proces využívá čistou vodu a elektřinu a nevyžaduje organické sloučeniny, silné kyseliny ani těžké kovy. Metoda je založena na lázni, která způsobuje fyzikální a chemickou přeměnu povrchu hliníku. Výsledkem je zvýšená odolnost proti opotřebení, ochrana proti korozi, lepší řízení teplot, tvrdost a trvanlivost. Vzhledově a na dotek se tento materiál podobá přírodnímu kameni, což odpovídá krédu řady Zenbook a zároveň je díky tomu víko každého notebooku jedinečné.

Byl také použit speciálně navržený ultratenký OLED panel, díky němuž je víko o 30 % tenčí. Nabízí poměr stran 16:10, rozlišením 2,8K (2 880 x 1 800) a certifikacemi Dolby Vision, Pantone Validated a VESA DisplayHDR True Black 500. Displej disponuje také certifikáty TÜV Rheinland a SGS pro péči o oči s o 70 % nižším vyzařováním modrého světla. ASUS také slibuje bezplatnou výměnu OLED displeje v případě jakýchkoli problémů s vypalováním během záruční doby.

Pro dosažení tenkého profilu zabudoval ASUS tenčí kameru přímo do víka, které je vyrobeno technologií CNC. Infračervená kamera s rozlišením Full HD podporuje přihlášení obličejem pomocí funkce Windows Hello. Audiosystém s certifikací Harman Kardon a zvukem Dolby Atmos využívá zesilovač s technologií ASUS Audio Booster, která zvyšuje hlasitost až 5,25krát.

Má certifikaci Intel Evo, je vybaven procesorem až Intel Core i7 13. generace, jehož tepelný výkon (TDP) lze zvýšit až o 20 % na úroveň až 20 W. Doplňuje ho až 32 GB operační paměti LPDDR5, 1TB úložiště SSD PCIe 4.0 x4 a 63Wh baterie. Konektivita WiFi 6E je řízená technologií ASUS WiFi Master Premium.

Navzdory svému kompaktnímu šasi nabízí Zenbook S 13 OLED slušnou výbavu konektorů. Dva porty Thunderbolt 4 USB-C podporují nabíjení, připojení externího 4K monitoru a přenosovou rychlost až 40 Gb/s. K dispozici je také port USB 3.2 Gen 2 Type-A, port HDMI 2.1 a 3,5mm audio konektor.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) se v Česku prodává za cenu od 30 990,- Kč vč. DPH.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse