16'' herní notebook s integrovaným kapalinovým chlazením - Lenovo Legion 9i

4. 9. 2023 16:25    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Lenovo Legion 9i, s vrchním krytem z materiálu Forged Carbon, uzavírá linii Lenovo Legion sérii herních notebooků.

16'' herní notebook s integrovaným kapalinovým chlazením - Lenovo Legion 9i

Je vybaven HW od procesoru Intel Core i9-13980HX 13. generace, přes NVIDIA GeForce RTX 4090 pro notebooky, po buď 64 GB Overclocked 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM, nebo 32 GB Overclocked 6400 MHz DDR5 Dual Channel RAM. PCIe (Gen 4) SSD úložiště s kapacitou až 2 TB. 99,99 Wh baterii lze nabíjet pomocí přiloženého 330 W tenkého adaptéru nebo 140 W napájecího adaptéru Type-C , které jsou součástí balení. Konektivitu Wi-Fi 74 a Bluetooth 5.3 zajišťuje Wi-Fi karta Filogic 380 od MediaTek s rychlostí bezdrátového připojení až 6,5 Gb/s.

Integrované kapalinové chlazení Legion Coldfront umožňuje, aby Lenovo Legion 9i dostalo maximum 230 W TDP a zároveň vážilo pouze 2,56kg. Systém vzniklý ve spolupráci s Cooler Master prochází nad GPU VRAM. Začíná pracovat, když GPU dosáhne 84 °C. Systém pracuje společně se sestavou tří větráků řízených umělou inteligenci a 6333 ventilačními otvory.

Inovativní vrchní kryt vyrobený z plátků Forged Carbon ubírá zařízení hmotnost a zajišťuje, že má každý Lenovo Legion 9i unikátní vrchní kryt s jedinečným vzorkem.

16:10 displej Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED nabízí 165 Hz variabilní refresh rate. Zákazníci si mohou vybírat mezi DCI-P3 a sRBG barevnými prostory v instalovaném X-Rite softwaru díky individuální tovární kalibraci displeje. Mini-LED displej je s minimálními okraji (poměr k víku 94 %).

Funkce Smart FPS čipu Lenovo LA-2 AI se přímo propojuje s displejem, sleduje počet snímků za sekundu a automaticky přizpůsobuje výkon GPU a CPU. Čip Lenovo LA-2 AI také synchronizuje barvy Legion Spectrum RGB přítomného v proužcích kolem klávesnice a spodních krytů, na horním krytu s nápisem Legion a na RGB klávesnici Lenovo TrueStrike a jednotlivých kláves. Software Tobii Horizon umožňuje head-tracking.

Softwarová aplikace Lenovo Vantage nabízí přídavný soubor nástrojů, kterými můžete monitorovat momentální výkon jednotlivých komponentů, kontrolovat přetaktování i ovládat ventilátor pomocí nového režimu. Součástí každého zařízení Lenovo Legion je aplikace Legion Arena, která shromažďuje zakoupené hry z více platforem. Podpora Lenovo Premium Care je také k dispozici pro ty, kteří chtějí přístup k pokročilé technické podpoře přímo z domova a mít preventivně přehled nad stavem počítače.

Uvedení Lenovo Legion 9i s procesorem Intel je očekáváno koncem září 2023 a předpokládanou cenou od 99.999,- Kč (včetně DPH).

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse