Notebook pro vojenské nasazení - Panasonic TOUGHBOOK 40 Military

12. 10. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Divize Panasonic Mobile Solutions Business Division představila vojenskou variantu TOUGHBOOK 40, speciálně vyvinutou pro použití ve vojenských vozidlech. TOUGHBOOK 40 Military je řešením z dlouhodobé spolupráce mezi společnostmi Panasonic a roda computer GmbH, která se zabývá konfigurací a přizpůsobováním zařízení TOUGHBOOK pro různé vojenské aplikace.

Notebook pro vojenské nasazení - Panasonic TOUGHBOOK 40 Military

TOUGHBOOK 40 je odolný proti prachu a vodě podle normy IP66 a je testován podle vojenských norem MIL-STD810H. Vydrží pád z výšky 180 cm a je odolný vůči nárazům, vibracím a provozním teplotám od -29 °C do 63 °C. Výdrž baterie lze díky funkci výměny za provozu prodloužit až na 36 hodin. V případě potřeby lze v režimu "Skrytý mód" okamžitě vypnout všechny funkce rádia a displeje.

14palcový TOUGHBOOK 40 Military je navržen speciálně pro použití ve vojenských vozidlech a plně vyhovuje předpisům pro obranný průmysl. Je nakonfigurován pro systém Windows 11 Pro a díky čtyřem rozšiřujícím slotům a vojenským rozhraním nabízí vysokou flexibilitu. Je vybaven MIL-LAN pro připojení k síti Ethernet pro komunikaci s jinými systémy, MIL-DVI pro připojení k externím displejům a dvěma rozhraními USB 2.0 pro připojení periferních zařízení.

V závislosti na požadavcích zákazníka lze implementovat další rozhraní, například CAN Bus, MIL-DP, MIL-VGA nebo USB 3.0. Kromě toho může společnost roda computer také zkontrolovat, zda lze integrovat optické řešení.

Může být také vybaven interním šifrovaným pevným diskem (SSD) Eclypt Core od globální komunikační společnosti Viasat. Viasat SSD je certifikován pro použití ve Velké Británii pro zabezpečení přísně tajných informací a všech nižších stupňů zabezpečení a je rovněž certifikován pro použití v NATO a dalších evropských zemích.

Další periferní zařízení se k TOUGHBOOK 40 Military připojují pomocí konektorů obranné třídy (které lze v případě potřeby spojit do jednoho konektoru), k dispozici je také optimalizované připojení EMC. Tyto spoje odolávají vibracím ve vozidle a jsou také odolné proti kapkám kapaliny, prachu a vlhkosti. Bajonetové a šroubovací zástrčky se lépe připojují i v rukavicích.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse