14'' a 15.6'' notebooky s ChromeOS a CPU Intel i AMD - Acer Chromebook Plus 514 a 515

17. 10. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Oba nové modely mají konstrukci a splňují normy odolnosti MIL-STD 810H, webovou kameru s rozlišením 1080p a časovou redukcí šumu, displeje IPS s vysokým rozlišením a integrované nástroje s umělou inteligencí pro videokonference a lepší spotřebu.

14'' a 15.6'' notebooky s ChromeOS a CPU Intel i AMD - Acer Chromebook Plus 514 a 515

Uživatelé notebooků Acer Chromebook Plus mohou získat Photoshop na webu a plán Adobe Express Premium na tři měsíce bez dalších poplatků. Díky generativním funkcím umělé inteligence poháněným technologií Firefly a aplikace Photoshop spolu s aplikací Adobe Express „vše v jednom“ mají uživatelé k dispozici nástroje pro vytváření obrázků a návrhů.

Funkce Magic Eraser s umělou inteligencí ve vestavěné aplikaci Google Photos odstraní nežádoucí rušivé prvky, zatímco nástroje pro tvorbu videa umožní úpravy videa. Pokud jsou uživatelé notebooku Acer Chromebook Plus mimo dosah internetového připojení, mohou využívat funkci Synchronizace souborů, která zajišťuje, že dokumenty, tabulky a prezentace Google jsou dostupné prostřednictvím Správce souborů Chromebook Plus, ať už online nebo offline.

Každý z nich má 8 až 16 GB dvoukanálové operační paměti LPDDR5X v kombinaci místního úložiště SSD s kapacitou až 256 GB u 14palcového modelu Acer Chromebook Plus a až 512 GB u 15palcové verze. Oba nové modely navíc zůstávají připojené díky Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.1 a obsahují také řadu portů pro nabíjení, přenos dat a rozšíření displeje včetně dvou portů USB typu C a HDMI.

Oba modely zajišťují konferenční spojení díky webovým kamerám s rozlišením 1080p, časovou redukcí šumu (TNR), čočkou Blue Glass a také díky nástrojům s umělou inteligencí, které automaticky zlepšují čistotu a osvětlení, potlačují šum a rozmazávají pozadí, takže uživatelé budou vypadat a znít co nejlépe bez ohledu na to, jaká konferenční aplikace se používá. Přidána je také fyzická uzávěrka webové kamery, kterou lze zavřít a chránit tak soukromí během schůzek, výuky a konferencí, přičemž uživatelé mohou také jedním kliknutím ztlumit mikrofon a vypnout kameru. Obraz navíc doplňují dva reproduktory s výstupem nahoru a zvukem DTS.

Acer Chromebook Plus 515 poháněn procesory 13. a 12. generace Intel Core (až po model Core i7). Výrobce uvádí výdrž až 10 hodin provozu na baterii s rychlým nabíjením. Na 15,6palcovém displeji s rozlišením Full HD (1920 x 1080 bodů), technologií IPS a širokými pozorovacími úhly je k dispozici s dotykovým nebo nedotykovým displejem. Obě varianty s antireflexními displeji.

Acer Chromebook Plus 514 nabízí procesor AMD Ryzen 5 7520 řady C, kombinuje až čtyři výkonná procesorová jádra „Zen 2“se integrovanou grafikou AMD RDNA 2. 14palcový displej WUXGA s poměrem stran 16:10, s rozlišením (1920 x 1200). Displej je vybaven antireflexní vrstvou. Displej je navíc k dispozici s možností dotykového nebo nedotykového ovládání. Výrobce uvádí 12hodinovou výdrž na baterie, kterou lze rychle nabíjet.

Nové Chromebooky byly nezávisle ověřeny jako vyhovující americké normě MIL-STD 810H. Oba modely zahrnují touchpad OceanGlass a možnost volby podsvícené klávesnice. Podporují misi Earthion a chlubí se několika tzv. ekologickými funkcemi a registrací EPEAT. Obsahují recyklované materiály, obaly a energeticky úsporný design, který splňuje certifikaci Energy Star.

Oba notebooky jsou k dispozici s aktualizací Chrome Education Upgrade pro správu zařízení ve školách. Pedagogové a studenti mají přístup k nástrojům pro výuku a spolupráci, jako je Screencast, Adobe Express a File Sync, které umožňují pracovat i offline. Správci vybavení mohou nasadit konfigurace zabezpečení.

Pro firemní uživatele jsou notebooky Acer Chromebook Plus Enterprise 515 a Acer Chromebook Plus Enterprise 514 vybaveny aktualizací Chrome Enterprise Upgrade, která zpřístupňuje integrované podnikové funkce systému ChromeOS. Pracovníci a IT oddělení mohou využívat registraci zařízení, integraci infrastruktury a nastavení zabezpečení. Správa aktualizací, přehledových zpráv a technických problémů je dodávána s asistencí při řešení problémů se systémem ChromeOS a nepřetržitou podporou správce IT.

Ceny a dostupnost

  • Acer Chromebook Plus 515 (CB515-2H/T) bude v regionu EMEA dostupný od října za cenu od 13490 Kč/560 € včetně daně.
  • Acer Chromebook Plus 514 (CB514-3H/T) bude v regionu EMEA dostupný od října za cenu od 13490 Kč/560 € včetně daně.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se budou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse