Dell XPS - nové notebooky s vestavěnou umělou inteligencí

22. 3. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Rozvíjejí design modelu XPS 13 Plus představeného před dvěma lety na veletrhu CES. Novinky zaujmou hliníkovým tělem, displejem krytým Gorilla Glass 3, dotykovým ovládáním nebo procesory Intel Core Ultra s vestavěnou umělou inteligencí. Notebooky Dell XPS ve třech velikostech od 13 do 16 palců.

Dell XPS - nové notebooky s vestavěnou umělou inteligencí

Modely Dell XPS byly navrženy v duchu čistého, minimalistického designu. Tělo je vyrobeno z CNC obráběného hliníku. Výhodou je nejen pevnost a odolnost, ale také hmotnost. Na mobilitě novinek velikostí 13", 14" a 16" se podílejí také rozměry dané minimalizováním rámečků kolem displeje. Dostupná jsou barevná provedení Graphite a Platinum.

Srdcem notebooků XPS jsou procesory Intel Core Ultra s integrovanou podporou umělé inteligence s přidanou jednotkou NPU (neural processing unit). To znamená, že počítač se již nemusí ve výkonu spoléhat pouze na CPU nebo GPU.

Všechny notebooky jsou ve Windows 11 vybaveny funkcí Copilot, která využívá možnosti umělé inteligence pro usnadnění a urychlení každodenní práce prostřednictvím jednoho dedikovaného tlačítka.

Každý nový notebook XPS je vybaven panely InfinityEdge s dotykovým displejem OLED, proměnlivou obnovovací frekvencí, vysokým rozlišením, věrnými barvami a technologií Dolby Vision pro bohaté vykreslení detailů. Nové portfolio se může pochlubit výjimečným audio vybavením počínaje čtveřicí reproduktorů, funkcí Dolby Atmos a prostorovým 3D stereo zvukem MaxxAudio Pro společnosti Waves. Inteligentní webkamera s rozlišením FHD 1080p. Podporuje nabíjení ExpressCharge, se kterým je k dispozici 80 % baterie za 60 minut.

Modelová řada XPS zahrnuje tři zástupce. Dva větší modely, tedy XPS 16 a XPS 14, splňují požadavky NVIDIA Studio a poskytují tak výkon pro úlohy, jako je 3D rendering, střih videa nebo živé vysílání. Současně nabízejí přístup k sadě AI nástrojů Studio a ovladačům NVIDIA Studio Drivers.

  • XPS 16 je vrcholem nabídky s vysokým výkonem pro náročné pracovní úlohy. S procesory Intel Core Ultra a grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX najde uplatnění při střihu videa nebo testování nejnovějšího softwaru s umělou inteligencí.
  • XPS 14 je vyváženou kombinací výkonu, designu a mobility. Ačkoliv je o 21 % lehčí než 16palcový model, také on zvládne náročné úkoly. S volitelnými grafickými procesory NVIDIA GeForce RTX dokáže upravovat a přehrávat videa ve vysokém rozlišení.
  • XPS 13 je stylový multitalent. Ikonický minimalistický design kombinuje s hmotností lehce přes 1 kg. Na výběr jsou tři nové varianty displeje (včetně FHD+, QHD+ dotykového a 3K+ OLED dotykového).
Představení . Tiskové zprávy

Diskuse