NETGEAR zavedl standard Wi-Fi 7 do své vlajkové mesh rodiny Orbi

13. 10. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost NETGEAR představila nejpokročilejší verzi svého mesh Wi-Fi systému Orbi: řada Orbi 970 se standardem bezdrátové internetové komunikace Wi-Fi 7 přináší rychlost internetu až 27 Gb/s.

NETGEAR zavedl standard Wi-Fi 7 do své vlajkové mesh rodiny Orbi

Orbi disponuje funkcí Enhanced Dedicated Backhaul, která kombinuje pásmo 5 GHz s pásmem 6 GHz, čímž zdvojnásobuje rychlost připojení mezi routerem a satelity a dosahuje 10 gigového bezdrátového backhaulu pro snížení latence a doručování dat. Funkce Smart Connect vybírá nejrychlejší pásmo Wi-Fi pro každé připojené zařízení.

Směrovač je vybaven 10 gigovým internetovým portem, jedním 10 gigovým a čtyřmi 2,5 gigovými ethernetovými porty. Nová elegantní válcovitá těla routerů a satelitů jsou navržena pro optimální výkon a současně mají manší rozměry, než předchůdci. Jsou vybaveny 12 interními anténami se zesilovači pro pokrytí ve všech směrech.

Součástí sady je jednoroční služba NETGEAR Armor Powered by Bitdefender 2, bezpečnostní řešení zabudované přímo do routeru, které monitoruje aktivity směřující do internetu a z internetu. Řada Orbi 970 je také vybavena funkcí NETGEAR Smart Parental Controls, která umožňuje spravovat čas dětí strávený online na všech připojených zařízeních. Aplikace NETGEAR Orbi umožňuje nastavení routeru a satelitů a přístup k funkcím routeru pro správu sítě z domova i na dálku.

Nový mesh systém řady Orbi 970 (3 pack) pokrývá více než 900 čtverečních metrů a umožňuje připojení až 200 zařízení. Pro rozšíření pokrytí lze přidat další satelity, přičemž každý přídavný satelit zvyšuje pokrytí stávajícího systému Orbi 970 až o dalších 300 čtverečních metrů a každý z nich má jeden 10 gigový a dva 2,5 gigové ethernetové porty.

NETGEAR Orbi 970 Series je dostupný za doporučenou cenu 2 300 USD (router + 2 satelity), resp. 1 700 USD (router + satelit). V Evropě bude produkt dostupný nejdříve v prosinci 2023, cena zatím nebyla určena.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse