Chytré monitory Samsung Smart Monitor M8, M7 a M5 s možností perzonalizace

17. 6. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Společnost Samsung Electronics představila novou řadu chytrých monitorů (Smart Monitor) pro rok 2023. Nové modely Smart Monitor M8, M7 a M5 (modelové názvy: M80C, M70C, M50C) umožňují uživatelům přizpůsobit řadu funkcí vlastním potřebám a preferencím, podle toho, zda monitor slouží ke sledováním filmů, k hraní nebo k práci.

Chytré monitory Samsung Smart Monitor M8, M7 a M5 s možností perzonalizace

Novou řadu tvoří devět univerzálních monitorů. Modely Smart Monitor M8, M7 a M5 budou k dispozici v několika barevných provedeních a také v několika velikostech. Typy M8 a M7 budou mít úhlopříčku 32 palců, u modelu M5 bude na výběr i verze s 27 palci. M8 s rozlišením UHD a jasem 400 nit nabízí barevné varianty Warm White (bílá), Daylight Blue (modrá), Sunset Pink (růžová) and Spring Green (zelená). M7 má rozlišení UHD, jas 300 nit a bude k dispozici v bílém provedení (opět Warm White), u M5 s rozlišením Full HD lze volit mezi černou a bílou.

M8 a M7 se pyšní novým designovým provedením Iconic Slim Design, v nejtenčím bodě měří jen 11,39 mm. Na zadní straně modelů M8 a M7 je organický elegantní vzor rybí kosti. Díky výškově nastavitelnému a výklopnému stojánku si uživatelé M8 mohou monitor nastavit v optimálním úhlu. Kromě toho lze monitor otočit o 90 stupňů na výšku.

Smart Monitor M8 má rozlišení 4K, podporu HDR 10+ a jas 400 nit. Nabízí přístup ke streamingové platformě Samsung Gaming Hub. Prostřednictvím systému Smart Hub je přístup ke službám typu Prime Video, Netflixu či YouTube. Typy M8 a M7 pokrývají barevný gamut až do hodnoty 99 % sRGB.

K počítači se lze připojit i bezdrátově. Model M8 je vybaven magnetickou odepínací kamerou. Kamera SlimFit nabízí rozlišení Full-HD. V konferenčních aplikacích typu Google Meet lze nyní využít funkci Auto Framing. Vylepšení se dočkala i funkce Multi View, v plném zobrazení lze nyní využít kancelářskou sadu Microsoft 365 a prohlížeč.

V uživatelském rozhraní přibyla u všech chytrých monitorů řady 2023 možnost ovládání různých aplikací pomocí klávesnice a myši (sem patří např. aplikace SmartThings a Smart Hub). Uživatelé nyní mohou mít ovládání i bez dálkového ovladače.

Z jediného monitoru lze nyní ovládat všechny domácí zařízení pro internet věcí (IoT) díky vestavěnému IoT Hubu s podporou Zigbee a Threadu. M8 i M7 mají ve výbavě podporu hlasové asistence, např. systémů Bixby nebo Amazon Alexa. Typy M8 a M7 s vestavěným mikrofonem podporují i technologii Far-field voice, možnost hovořit rovnou na monitor.

Nová funkce My Contents, nyní k dispozici na všech modelech pro rok 2023, umožňuje uživatelům přístup k osobním informacím. Když je monitor ve standby režimu a detekuje registrovaný chytrý telefon přes Bluetooth (BLE), displej se aktivuje a zobrazí se na něm fotografie, informace o počasí apod. Při odpojení telefonu se monitor vrátí do pohotovostního režimu.

Z nových monitorů se v České republice a na Slovensku již prodává model M50C. K dispozici bude i model M80C v bílé variantě. Ostatní barevné varianty a model M70C na českém a slovenském trhu k dostání nebudou.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse