Sluchátka s pokročilým potlačením okolních ruchů - Bose QuietComfort Headphones

15. 10. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Americká společnost Bose je největším historickým průkopníkem sluchátek s ANC a její profesionální modely používají již mnoho let piloti velkých letadel pro srozumitelnou komunikaci v extrémně hlučném prostředí.

Sluchátka s pokročilým potlačením okolních ruchů - Bose QuietComfort Headphones

Sluchátka Bose QuietComfort Headphones, na trhu postupně nahradí dosavadní model QC 45. S aktivním potlačením okolních ruchů (ANC), nabízí vylepšenou reprodukci zvuku, vyšší výdrž na baterie, lepší ANC a přidává srozumitelnější handsfree hovory v rušném prostředí i ve větru.

Základní dovednost, kterou by měla sluchátka splňovat, je kvalitní a věrný zvuk. V tomto ohledu se všechny audio produkty Bose již víc než 50 let řadí mezi nejlepší produkty na celosvětovém trhu. QuietComfort Headphones nabízí oproti svému předchůdci opět vylepšený zvuk a pokrokovější automatickou optimalizaci ekvalizace podle žánru přehrávané hudby. Základem působivého zvuku jsou špičkové měniče a nenahraditelné zkušenosti vývojářů Bose. Podle vlastních preferencí lze v aplikaci Bose Music upravovat reprodukci pomocí ekvalizéru.

Ideální poslechové podmínky nebo vytvoření osobní bubliny klidu v rušném prostředí zajišťuje aktivní potlačení okolních ruchů, které bylo také mezigeneračně vylepšeno. Nové mikrofony snímají zvuky ze všech stran kolem sluchátek (například na rušné ulici) a výkonná elektronika je při reprodukci dokáže velmi efektivně „vymazat“. Stejným způsobem umí sluchátka odfiltrovat ruch v kanceláři a uživatelé je mohou účinně využít pro zvýšení soustředění při práci – ať už „nasucho“ bez puštěné hudby nebo s vhodně zvolenou zvukovou kulisou.

Při komunikaci s lidmi v nejbližším okolí bez nutnosti sundávání sluchátek mohou uživatelé spustit pomocí stisku tlačítka Aware mód, který naopak vpustí do uší zvuky zvenčí včetně vlastního hlasu, což umožňuje přirozenou komunikaci a předchází také nepřirozenému zvyšování hlasitosti při rozhovoru.

Bose QC Headphones jsou poprvé vybaveny technologií označovanou jako „Wind Block“, která zlepšuje poslech i hovory nejen ve větru, ale také obecně v rušném prostředí. Díky tomu je srozumitelnost při telefonování opět lepší.

Potěší i zvýšená výdrž na vestavěné baterie, která poskytuje sluchátkům na jedno plné nabití energii až na 24 hodin. Dobíjení je vyřešeno konektoru USB-C a doba nabíjení při úplně vybité baterii je 2,5 hodiny. Pokud by energie přece jen došla, umožňují sluchátka také poslech pomocí dodaného kabelu (stereo jack 2,5 mm na stereo jack 3,5 mm). Pro bezpečné přenášení sluchátek je součástí dodávky pevné kožené pouzdro. Bezdrátovou komunikaci QC Headphones s telefonem, tabletem, počítačem nebo jiným zdrojem hudby zajišťuje technologie Bluetooth 5.1.

Na výběr je standardně černé a kouřově bílé provedení, zároveň se očekává také limitovaná edice v cypřišově zelené barvě. Doporučená koncová cena sluchátek Bose QC Headpholes činí 9.990,- Kč.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse