Virtuální realita i na cesty, HTC VIVE XR Elite

20. 6. 2023 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Přírůstek do portfolia VR headsetů HTC VIVE XR Elite s 4K rozlišením a modulární konstrukcí dorazil na český trh. Novinku lze používat nejen jako samostatný headset, ale také ve formě lehčích VR brýlí, které lze propojit s PC i kompatibilními smartphony. Headset přidává i MR (smíšenou realitu), která prostřednictvím průhledové kamery dokáže kombinovat virtuální svět s tím skutečným.

Virtuální realita i na cesty, HTC VIVE XR Elite

VIVE XR Elite se chlubí modulárním designem, který nabízí možnost přestavby na mobilní brýle. Pro napájení pak lze využít powerbanku, či jakýkoli zdroj USB-C. Systém napájení umožňuje vyměnit baterii za běhu. Ta se chlubí 2h výdrží při plném XR využití, 30W dobíjením a podporou Power Delivery. Celý headset váží v kompletní konfiguraci 625 g a v režimu VR brýlí 240 g.

Headset nabízí 110 FOV, 4K rozlišení a obnovovací frekvenci 90 Hz. Díky vyvážení méně namáhá krční svalstvo a nechybí mu kromě plynulého nastavení IPD ani dioptrické korekce. Pro sledování pohybu v prostoru je novinka vybavena 4 širokoúhlými kamerami, které doplňuje senzor vzdálenosti a barevná kamera pro MR průhled.

HTC VIVE XR Elite mohou zákazníci získat za cenu 34 990 Kč.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse