BenQ - přebírá aktivity společnosti Siemens v oblasti mobilních telefonů

3. 10. 2005 11:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Siemens s.r.o., převedla na společnost BenQ Technologies Czech s.r.o., veškeré aktivity v oblasti mobilních telefonů značky Siemens v České republice.

V souvislosti s již oznámenou akvizicí oblasti mobilních telefonů Siemens firmou BenQ bylo provedeno smluvní zajištění této globální akvizice i v České republice. Společnost Siemens s.r.o. uzavřela smlouvu se společností BenQ Technologies Czech s.r.o. s účinností od 30.9.2005. Společnost BenQ Technologies Czech s.r.o., na základě této smlouvy přebírá od firmy Siemens s.r.o. práva a povinnosti v oblasti obchodu s mobilními telefony značky Siemens a jejich příslušenstvím v České republice, a to včetně oprav a výměn těchto přístrojů dosud dodaných na český trh.

Společnost Siemens s.r.o. dodala v uplynulých letech na český trh více než 4.000.000 mobilních telefonů, zajišťovala dodávky příslušenství, kompletní zákaznický servis a veškeré další aktivity. Mobilní telefony značky Siemens získaly řadu významných ocenění, dlouhodobě dosahovaly vysokého podílu na českém trhu a patřily mezi nejoblíbenější značky českých zákazníků.

„Chtěl bych všem našim zákazníkům poděkovat za důvěru, kterou vkládali v naše mobilní telefony, které vždy splňovaly nejnáročnější požadavky jak na kvalitu a vysokou užitnou hodnotu, tak i na vynikající zákaznický servis,“ říká Jan Svoboda, ředitel divize Komunikace společnosti Siemens s.r.o.

„Jsme připraveni v plné šíři navázat na úspěšnou tradici mobilních telefonů značky Siemens v České republice a všem jejich uživatelům zajistit zákaznický servis minimálně v rozsahu, na který jsou zvyklí. Je nám potěšením, že v brzké budoucnosti budeme moci představit nové modely mobilních telefonů vybavených špičkovou komunikační technologií“ říká Jaroslav Zoubek, výkonný ředitel divize mobilních telefonů společnosti BenQ Technologies Czech s.r.o.

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické koncerny. Jako jediná firma na světě pokrývá prakticky celou oblast elektrotechniky a elektroniky. Působí ve více než 190 zemích a zaměstnává 430.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru dle požadavků zákazníků a nabízejí širokou paletu služeb dle individuálních potřeb zákazníků. V obchodním roce 2003/2004 (skončil 30. září 2004) firma Siemens dosáhla obratu přes 75,2 miliard EUR (US GAAP).
Zastoupení společnosti Siemens AG v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s více než 13.000 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2003/2004 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat 46 miliard Kč. Siemens v České republice působí v těchto hlavních oblastech: automatizace a řízení, doprava, energetika, informace a komunikace, osvětlení a zdravotnictví.

Tiskové zprávy

Diskuse