Akvizice společností Euro Media SK a Expert&Partner

29. 9. 2005 16:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Euro Media SK a Expert & Partner oznámily, že k 1. 10. 2005 dochází k jejich sloučení do jedné firmy. Úspěšně tak byl završen několikaměsíční náročný akviziční proces, který odstartoval na začátku letošního roku, kdy Euro Media SK zakoupila veškerá aktiva i pasiva společnosti Expert & Partner.

O tom, že akvizice se zdařila svědčí i 31% nárůst obratu Euro Media SK za prvních osm měsíců letošního roku, oproti stejnému období v loňském roce. Celkový obrat Euro Media SK za dvanáct měsíců roku 2004 přitom činil 1,125 miliardy SK. Obrat společnosti Expert & Partner v loňském roce dosáhl hodnoty 925 milionů SK.

Nástupnickou společností se tedy stává Euro Media SK, a.s., která přebírá veškeré závazky a pohledávky firmy Expert & Partner s.r.o.

„Během akvizičního procesu jsme se snažili využít výhod a silných stránek obou firem a přenést je do jedné společné. Myslím, že se nám to podařilo,“ řekl Eduard Kvasnica, předseda představenstva, Euro Media SK. „Jsem přesvědčen, že tato změna nám napomůže k upevnění našeho silného postavení na distribučním trhu IT, zefektivní naši práci a zlepší naše služby,“ dodává Eduard Kvasnica.

Sloučení společností přinese významné rozšíření pokrytí jak území Slovenska, tak i České republiky. Na Slovensku jsou obchodním partnerům k dispozici tři obchodní místa - v Bratislavě, Žilině a Košicích. V České republice jsou pro odběratele připraveny dvě pobočky dceřiné společnosti Euro Media Distribution, umístěné v Praze a Ostravě. K dispozici jsou skladové plochy o výměře přes 3,5 tisíc m2. O zákazníky se bude starat profesionální tým složený z 16 zkušených produktových manažerů a 20 obchodníků.

Pro zákazníky je připraven bohatý sortiment výpočetní techniky, periferií, spotřebního materiálu, počítačových doplňků a příslušenství a v neposlední řadě paměťových médií. To vše od nejvýznamnějších výrobců v daných oblastech. Všechny dříve dohodnuté obchodní podmínky zůstávají i po sloučení zachované. Pokud měl odběratel v některé ze společností před jejich akvizicí vyjednané nadstandardní podmínky, tak tyto podmínky mu budou zachovány i nyní.