IBM Infoprint 4100 - vysokorychlostní tiskárna

29. 9. 2005 16:33    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM představuje výkonnou vysokorychlostní tiskárnu. Nové modely z rodiny Infoprint 4100 posilují vedoucí postavení společnosti IBM v oblasti vysokorychlostního produkčního tisku

IBM Infoprint 4100 - vysokorychlostní tiskárna

Společnost IBM představila novou generaci rodiny vysokorychlostních produkčních tiskáren IBM Infoprint® 4100 tisknoucí na nekonečný pás papíru. Stěžejní produkční tiskárna IBM vybavená novým řadičem IBM Infoprint POWER™ posouvá hranice výkonnosti, spolehlivosti a produktivity tiskáren.

Nové modely upevňují postavení řady produkčních tiskáren IBM, které patří mezi nejvýkonnější a nejefektivnější na trhu, poskytují špičkovou kvalitu při vysoké rychlosti a zároveň pomáhají klientům snižovat celkové náklady na tisk. Nové modely jsou určeny pro klienty z nejrůznějších odvětví včetně finančních služeb, telekomunikací, státní správy a komerčního tisku.

Například klienti, kteří tisknou výpisy nebo faktury, mohou díky vysoké rychlosti a flexibilitě tiskárny Infoprint 4100 snížit své provozní náklady a zároveň získat vynikající kvalitu textu, grafiky a obrázků. Direct mailingové a servisní společnosti mohou například snížit své náklady využíváním široké škály velikostí papíru při vyšších rychlosti. Tiskárny knih mohou se zařízením Infoprint 4100 snížit náklady na tisk nízkonákladových vydání nebo technických manuálů.

Tiskárna Infoprint 4100 poskytuje nejvyšší kvalitu obrazu a textu, jež byla dosud tradičně dostupná pouze u zařízení na řezaný papír. Mezi její hardwarová vylepšení patří technologické inovace tiskových hlav, mechanismů vývojky, zapékací a stabilizační jednotky a zabudování integrovaného systému zpětné kontroly optické hustoty tisku, který zaručuje ostrý a jasný tisk obrázků a textů u všech zpracovávaných úloh. Mezi vylepšení softwaru patří přizpůsobitelné volitelné polotóny s možností výběru čtyř zobrazovacích frekvencí a inovativní simulace barevných objektů pomocí 256úrovňové škály odstínů šedi s využitím patentovaných technologií IBM.

Technologie POWER vytváří podmínky pro vyšší rychlost tisku a nižší náklady
Řadič IBM Infoprint POWER, který je k dispozici u vybraných modelů, je dalším vývojovým stupněm osvědčené architektury společnosti IBM - „Advanced Function Common Control Unit“. Tento 64bitový multiprocesorový řadič umožňuje nejnovějším modelům tiskáren IBM Infoprint 4100 tisknout nejvyšší rychlostí ze všech modelů IBM – jejich rychlost se v porovnání s předcházející generací tiskáren zvýšila o 18 procent. Větší výkon umožňuje zákazníkům konsolidovat produkční tiskárny a výrazně tak snížit celkové náklady na tisk, zvýšit využití tiskáren a zlepšit tak jejich celkovou výkonnost. Jde o nejnovější rozšíření architektury IBM POWER, na které jsou postaveny také mikroprocesory využívané v superpočítačích, unixových serverech, úložných systémech, mobilních telefonech, systémech videoher a dalších high-tech zařízeních využívajících nejnovějších technologií.

Jedinečné možnosti sledování produktivity pomáhají klientům lépe řídit provoz
Klíčovým nástrojem pro úsporu času a peněz u zařízení Infoprint 4100 je vylepšené sledování výkonnosti, tzv. „Enhanced Productivity Tracking Feature“. Tento jedinečný softwarový nástroj, podporovaný softwarem „Infoprint Productivity Suite“ a programem „Infoprint Manager“, poskytuje operátorům okamžitý přehled o všech důležitých informacích. Mají možnost sledovat údaje o výkonnosti tiskárny, činnostech operátora a statistiky tiskových úloh za účelem zvýšení výkonnosti. Provozní data jsou zaznamenávána a ukládána v databázi DB2. Vedoucí provozu tak může zpětně dohledat, k čemu došlo v průběhu produkčního cyklu, ověřovat využití kapacity tiskáren, ověřovat dobu mimo provoz, sledovat a vyhodnocovat produktivitu a efektivitu nákladů.

Tiskové zprávy

Diskuse