Intel a Research In Motion oznámily technologickou spolupráci

3. 10. 2005 11:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Intel a Research In Motion (RIM) na veletrhu CTIA Wireless I.T. & Entertainment 2005 oznámily rozsáhlou technologickou spolupráci, v jejímž rámci společnost RIM využije komunikační technologie Intel ve svých budoucích zařízeních BlackBerry. Společnost RIM zavádí architekturu Intel XScale a celulární procesor Intel PXA9xx, kódově označovaný „Hermon“, do nové generace BlackBerry zařízení pracujících na vysokorychlostních sítích EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution).

Kromě toho budou společnosti Intel a RIM i nadále spolupracovat při rozvoji nových bezdrátových technologií a funkční výbavy mobilních telefonů a rovněž v oblasti podpory a rozvoje bohatého ekosystému aplikací a služeb pro systém BlackBerry.

Společnost RIM si procesor Intel PXA9xx vybrala díky jeho funkcím pro komunikaci v rámci technologie EDGE a špičkovému aplikačnímu výkonu. EDGE je pokročilá technologie bezdrátového přenosu dat po GSM sítích, která uživatelům umožňuje připojení k Internetu, příjem a odesílání dat rychlostí blížící se širokopásmovému připojení.

Tiskové zprávy

Diskuse