Siemens - komunikační systém pro stadion Borussia Dortmund

3. 10. 2005 11:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens vybavuje sportovní stadiony: nový komunikační systém pro Borussii Dortmund

Společnost Siemens získala další zakázku na zavedení a provoz moderního telekomunikačního systému pro přední německý fotbalový klub mezinárodního významu. Stadion Borussie Dortmund bude vybaven nejmodernější komunikační technikou značky Siemens, podobně jako Allianz Arena v Mnichově, AOL Arena v Hamburgu či Stadion Gottlieba Daimlera ve Stuttgartu. Modulární struktura a vysoká škálovatelnost dodávaného řešení umožní jeho další rozšiřování v budoucnu, zejména s ohledem na blížící se světový šampionát, který se uskuteční v roce 2006. Klub se společností Siemens zároveň uzavřel smlouvu o kompletní řízené správě ("Managed Services") nového komunikačního systému, jehož implementace byla zahájena začátkem září.

Stadion Borussie Dortmund - včetně všech provozních budov a oddělení - bude vybaven IP komunikačním systémem fungujícím na platformách Siemens HiPath. Celkové řešení bude zahrnovat kontaktní centrum, aplikace jednotného systému zpráv a mobilní telefonii, stejně jako pasivní a aktivní datovou síť, která bude během přechodu na nové řešení zmodernizována podle nejnovějších technologických standardů.

Obzvlášť důležitou součástí nabídky, která rozhodla při udělování zakázky, byla smlouva o tzv. řízené správě, ve které se Siemens zavazuje ke kontrole a provozu dodaného systému a veškerých služeb. Tato smlouva odběrateli zaručuje především flexibilní dodávku potřebné kapacity v provozních špičkách, tj. zejména ve dnech, kdy se hrají důležité zápasy, či během jiných významných událostí. Nové komunikační řešení dortmundskému klubu zaručí spolehlivý a bezpečný přístup k požadovaným službám podle aktuální poptávky a současně garantuje nejnižší možné náklady.

Modulární technologie společnosti Siemens umožní v budoucnu do systému přidávat další aplikace, jako je například bezdrátová IP telefonie, díky níž bude možno na stadionu používat kapesní počítače a komunikátory, stejně jako poskytovat nové druhy informačních služeb během zápasů.