HP - zavádění virtualizace v širším měřítku

3. 10. 2005 11:37    Rubrika: Tiskové zprávy

HP uvádí nové produkty s cílem podnítit zavádění virtualizace v širším měřítku. Nový software a služby pomáhají podnikům snižit náklady, zvýšit poružnost a zjednodušit správu virtuálních IT systémů

Praha, 30. září 2005 – Společnost HP uvedla inovace pro zjednodušení správy virtuálních serverů a rychlou implementaci virtualizovaných prostředí.

Nový software a služby HP tvoří součást nejúplnějšího portfolia virtualizačních technologií v oboru, které podnikovým zákazníkům pomohou optimalizovat datová centra slučováním a sdílením IT zdrojů při současném snižování nákladů a zvyšování schopnosti reakce na změny.

„Společnost HP opět potvrdila své vedoucí postavení v oblasti virtualizačních řešení,“ uvedl Vernon Turner, group viceprezident, IDC. „Nová převratná nabídka společnosti HP integruje jednotlivé virtualizační produkty, zjednodušuje jejich správu a tak významným způsobem podporuje rozšíření používání virtualizačních technologií.“

Novou nabídku tvoří:
- Rozšíření funkcí konceptu HP Virtual Server Environment a jeho podpora pro další operační systémy na serverech HP Integrity,

- Nové virtualizční funkce operačního systému HP-UX 11i pro provoz kritických obchodních procesů,

- Urychlení dostupnosti OpenVMS na virtualizovaných serverech Integrity,

- Nové integrované řešení na bazi softwarů VMware a HP ProLiant Essentials Virtualization Management a

- Nové konsolidační síťové služby.

„Virtualizace se stala pro zákazníky žhavým tématem a tvoří srdce HP strategie Pružný podnik (Adaptive Enterprise), která podporuje synchronizaci podnikových procesů s IT, tak aby využila pružnosti změn v IT infrastruktuře k získání konkurenční výhody,“ prohlásil Scott Stallard, executive viceprezident, Enterprise Storage and Servers, HP. „Dnešní rozšíření našeho virtualizačního portfolia vychází vstříc potřebám zákazníků, kteří požadují lepší využití IT při současném zlepšení adaptace na proměnlivé podnikové požadavky.“

Zjednodušená správa virtuálních serverů s více operačními systémy

S novými a rozšířenými softwarovými produkty HP Integrity Essentials nabízí HP jako první na trhu robustní integrovanou softwarovou sadu pro plánování, správu a automatizaci virtuálních severů.

Nový software je součástí prostředí HP Virtual Server Environment pro servery HP Integrity a HP 9000. Zvyšuje návratnost investic do IT prostřednictvím optimalizace využití serverových zdrojů v reálném čase podle podnikových priorit.

Z jediné konzoly teď mohou IT administrátoři:
- Plánovat a simulovat rozmístění aplikační zátěže prostřednictvím unikátního intuitivního a integrovaného nástroje pro plánování kapacit – nového software HP Integrity Essentials Capacity Advisor;
- Konfigurovat a spravovat všechny typy virtuálních a fyzických serverových zdrojů z jediné řídicí konzoly prostřednictvím unikátního, uceleného a snadno použitelného virtualizačního softwaru – nového HP Integrity Essentials Virtualization Manager;

- Automatizovat přidělování serverových zdrojů aplikacím na základě podnikových priorit. HP Integrity Essentials Global Workload Manager, který je již dostupný pro operační systémy HP-UX 11i a Linux, je nyní rozšířen o podporu OpenVMS na serverech HP Integrity.

Společnost HP rovněž oznámila, že systém HP Integrity Virtual Machines, který umožňuje sdílení jediného procesoru a vstupních/výstupních zdrojů více instancemi operačního systému, by měl být dostupný koncem roku pro operační systém HP-UX 11i. Podpora pro Microsoft Windows® Server 2003 a Linux je plánována na rok 2006.

HP Integrity Virtual Machines tvoří integrální součást prostředí HP Virtual Server Environment a je integrován se softwarem HP Integrity Essentials.

„Pro uživatele velkých podnikových serverů nabývá virtualizace stále více na důležitosti,“ uvedl Tom Kucharvy, prezident a chief research officer, Summit Strategies. „V současnosti uvažuje o nákupu virtualizačního řešení do tří let více než 70 % korporací.“

HP Virtual Server Environment pro servery Integrity je nejflexibilnější virtualizační platformou pro více operačních systémů na trhu. Tato platforma podporuje systémy HP-UX 11i, Windows, OpenVMS a Linux na řadě vysoce spolehlivých a škálovatelných serverů HP Integrity se standardizovanými nástroji pro virtualizaci, správu a automatizaci.

„Virtualizace prostřednictvím zlepšení využívání IT zdrojů podstatným způsobem zvýšuje efektivitu a snížuje náklady v IT – což jsou hlavní výhody, které chceme zákazníkům společnosti Microsoft okamžitě zpřístupnit,“ prohlásil Bob Muglia, senior viceprezident, Microsoft Windows Server. „Rozhodnutí společnosti HP podporovat operační systém Windows Server na HP Integrity Virtual Machines je významným krokem k zpřístupnění virtualizace podnikovým zákazníkům, kteří potřebují konsolidovat své kritické heterogenní systémy.“

Nový software HP Integrity Essentials zapadá do prostředí HP Systems Insight Manager 5.0, čímž vzniká sjednocená infrastruktura pro správu virtuálních a fyzických systémů pro servery HP Integrity i HP ProLiant. Sjednocení usnadňuje použití a snižuje náklady pro IT organizace, které chtějí implementovat flexibilní infrastrukturu a automatizovat stále více svých IT procesů.

Více informací o HP Virtual Server Environment najdete na webových stránkách www.hp.com/go/vse.

Rozšíření funkcí virtualizace pro HP-UX 11i a OpenVMS
Společnost HP také oznámila rozšíření virtualizačních funkcí operačního systému HP-UX 11i, který představuje unikátní virtualizační platformu pro obchodně kritické aplikace založenou na operačním systému UNIX®. Jedná se o následující rozšíření:

- Nový HP-UX 11i Virtualization Licensing Program, který snížuje celkové náklady na vlastnictví licencováním softwaru pro jednotlivé virtuální stroje a oddíly a nikoliv pro celý server.

- Nová sada HP Serviceguard Storage Management Suite pro HP-UX11i zlepšuje správu dat, výkon a administraci clusterů;
- Rozšíření HP Instant Capacity pro servery Integrity a HP 9000 zjednodušuje přístup zákazníků HP-UX 11i k další kapacitě serveru v případě potřeby.

„HP Virtual Server Environment pro HP-UX umožňuje maximalizovat využití našich výpočetních zdrojů při současném zajištění maximální flexibility při přiřazování zdrojů v závislosti na měnících se podnikových potřebách,“ řekl David Grant, manažer datového centra pro kanadskou společnost Mitel, která se zabývá síťovou komunikací. „Také jsme dosáhli vyšší úrovně dostupnosti a odolnosti při celkovém zvýšení výkonu a snížení celkových nákladů na vlastnictví.“

Více informací o rozšíření virtualizace pro HP-UX 11i najdete na webových stránkách www.hp.com/go/hpux11i.

Operační systém OpenVMS je nyní dostupný pro celou řadu standardizovaných serverů HP Integrity s podporou pro clustery se smíšenou architekturou s max. 96 uzly na serverech HP Integrity, AlphaServer či jejich kombinaci. Více informací o OpenVMS najdete na webových stránkách www.hp.com/go/openvms.

HP a VMware nabízejí zákazníkům první integrované řešení na trhu
Společnosti HP a VMware spolupracovaly na vývoji integrovaného řešení, které je kombinací virtuální infrastruktury VMWare a pokročilé správy virtuálních a fyzických serverů od HP. VMware se softwarem HP ProLiant Essentials Virtualization Management pomáhá snížit čas a náklady na implementaci a správu virtuálních systémů a urychluje jejich nasazení v provozním prostředí.

Společnost HP také aktualizovala softwary HP ProLiant Essentials Virtual Machine Management Pack a Server Migration Pack tak, aby je bylo možné integrovat s řešeními pro správu od VMware. Nechybí ani podpora pro technologii VMotion pro hladkou migraci virtuálních strojů na alternativního hostitele v případě poruchy a migraci z virtuálního prostředí na fyzické serverové prostředí.

Více informací o novém softwaru ProLiant Essentials Virtualization Management najdete na stránkách www.hp.com/servers/proliantessentials.

Podpůrné služby základem bezpečných, virtualizovaných sítí
Společnost HP využila svých odborných zkušeností v oblasti budování sítí pro velká datová centra, pokrývajících infrastrukturu, bezpečnost, komunikaci na úrovni middlewaru a toky dat mezi aplikacemi, k vývoji nového konsolidovaného síťového řešení pro své zákazníky.

HP Network Consolidation Solution optimalizuje propojitelnost datových center, infrastrukturu LAN/WAN, výkon aplikací a zabezpečení sítě jako základ budování bezpečné virtualizované sítě.

Více informací o tomto řešení najdete na webových stránkách www.hp.com/go/networks.

Více informací o virtualizační strategii HP a kompletní nabídce najdete na webových stránkách tiskového centra na www.hp.com/go/HPVirtualization2005.

Tiskové zprávy

Diskuse