HP Photosmart 3210 a 3310 - převratná rychlost fotografického tisku

11. 10. 2005 16:00    Rubrika: Tiskové zprávy

HP uvádí multifunkční zařízení HP Photosmart 3210 a 3310 s převratnou rychlostí fotografického tisku

HP Photosmart 3210 a 3310 - převratná rychlost fotografického tisku

Tisk v kvalitě profesionální laboratoře a všestrannost

Praha, 10. října 2005 – Společnost HP oznamuje uvedení dvou nových multifunkčních zařízení HP Photosmart 3210 a HP Photosmart 3310, která vynikají rychlostí fotografického tisku. Oba přístroje jsou založeny na převratné technologii inkoustového tisku s šesti samostatnými inkoustovými kazetami 363 Vivera. Představují tak ideální řešení pro uživatele, kteří potřebují rychle tisknout a kopírovat velké množství kvalitních fotografií nebo dokumentů.

Multifunkční zařízení HP Photosmart 3210 a 3310 jsou vybavena novým tiskovým systémem, jehož prostřednictvím je dosahováno rychlostí tisku jedné fotografie za 14 sekund či tisku dokumentů 32 stran za minutu v černobílém a 31 stran za minutu v barevném režimu. Těchto převratných rychlostí bylo dosaženo použitím nové, širší tiskové hlavy s 3 900 tryskami, které dokáží na papír vystříknout až 140 milionů inkoustových kapiček za sekundu.

HP Photosmart 3210 a 3310 dále disponují jedinečnou technologií cirkulace inkoustu, která minimalizuje potřebu čistění trysek prostřednictvím nehospodárného primingu. Tento systém je tvořen interní pumpou, ventilační komorou, zásobníkem inkoustu a čidlem. Je zárukou toho, že inkoust je skutečně v maximální míře využit pro tisk či kopírování a nedochází k jeho plýtvání při údržbě.

Kromě vysoké rychlosti a hospodárného provozu však obě zařízení vynikají také svou kvalitou tisku. Šest samostatných inkoustových kazet HP 363 obsahuje inkousty HP Vivera nového složení na bázi barviva. Výsledná kvalita tisku je vynikající. S novým tiskovým systémem mohou uživatelé pohodlně tisknout nejrůznější typy dokumentů – od černobílého textu po plnobarevné fotografie – aniž by museli mezi jednotlivými tiskovými úlohami měnit inkoustové kazety. Pro ty, kteří potřebují tisknout či kopírovat vysoké objemy dokumentů, jsou k dispozici velkokapacitní inkoustové kazety s černým inkoustem.

Také vestavěný skener obou zařízení je špičkový. Na sklo je možné položit několik fotografií a skenovat s rozlišením až 4800 x 4800 dpi. Uživatelé, kteří chtějí digitalizovat své starší snímky, mohou do vestavěného adaptéru vložit negativ s až šesti políčky či čtyři diapozitivy.

Uživatelé, které tlačí čas, mohou tisknout přímo z fotoaparátu vybaveného rozhraním PictBridge nebo z paměťových karet. Prostřednictvím volitelného adaptéru HP Bluetooth Wireless Printer Adaptor lze tisknout také z mobilních telefonů, kapesních počítačů a dalších přístrojů s podporou technologie Bluetooth – a to bez použití počítače. Dále mohou uživatelé snadno kopírovat a ukládat fotografie z paměťové karty na USB paměťový klíč jednoduše tak, že jej připojí k příslušnému rozhraní na předním panelu přístroje.

Prostřednictvím technologií HP Real Life mohou uživatelé snadno zlepšit kvalitu svých oblíbených fotografií. Zapálení fotoamatéři dosáhnou znatelně lepších výsledků pomocí funkcí, jako je automatická korekce efektu červených očí, díky které získají fotografované osoby přirozený vzhled. Technologie HP Adaptive Lighting umožňuje upravit jas i u velmi špatně nasvícených snímků a vdechnout tak život i do jinak tmavých a nejasných fotografií.

Na obou přístrojích si uživatelé mohou prohlížet, upravovat a tisknout fotografie bez použití počítače prostřednictvím velkého barevného displeje a ovládacího panelu. Kreativní uživatelé si na displeji multifunkčního zařízení HP Photosmart 3210 s úhlopříčkou 6,4 cm mohou dokonce prohlížet i natočené videosnímky. HP Photosmart 3310 disponuje obrazovkou dokonce s úhlopříčkou 9,1 cm a video na něm lze přehrávat včetně zvuku.

HP Photosmart 3210 i 3310 mají vestavěné síťové rozhraní, což z nich činí vhodné vybavení domácí či malé kanceláře. Více uživatelů může provádět různé úlohy včetně skenování či odesílání souborů k tisku současně – bez nutnosti tiskové fronty.

Pro maximální usnadnění práce byl pro tato dvě zařízení speciálně navržen papír HP Photo Paper. Technologie HP Auto Sense čte čárový kód, kterým je papír označen na rubu, a podle toho automaticky provede potřebná nastavení optimálního tiskového režimu bez nutnosti zásahu uživatele. Tento papír je dodáván v různých velikostech včetně formátu 10 x 15 cm a A4. V rámci maximálního kreativního vyžití lze tisknout bezokrajově či s okraji na libovolný uživatelský formát až do panoramatické velikosti 215 x 610 mm.

Technologie HP Smart Printing Technology byla vyvinuta pro snazší tisk. Kdykoliv poklesne hladina inkoustu v zásobníku pod kritickou mez, je zobrazeno varovné hlášení. Tím je zaručeno, že inkoust nikdy nedojde v průběhu tiskové úlohy. Při nákupu jak v prodejně, tak v internetovém obchodě je kazety HP 363 velice snadné identifikovat, neboť mají všechny stejné produktové číslo doplněné o barevnou identifikaci a symbol. Kazety jsou baleny v průhledném plastikovém obalu.

Další funkce zařízení HP Photosmart 3310

Multifunkční zařízení HP Photosmart 3310 je dodáváno s plnou podporou bezdrátového připojení pro uživatele, kteří požadují maximální nezávislost. Nastavení bezdrátového připojení netrvá ani deset minut a s jeho použitím odpadá nutnost používat nepohodlné a překážející kabely.

Multifunkční zařízení HP Photosmart 3310 navíc obsahuje i barevný a černobílý fax s pamětí na 75 telefonních čísel pro jednotlačítkovou volbu, ochranou proti nevyžádaným faxům a identifikaci volajícího. Uživatelé si tak nemusí pamatovat důležitá čísla a nejsou obtěžováni příjmem nežádoucích faxů.

Pro rychlou obsluhu přístroje HP Photosmart 3310 slouží řada tlačítek na jeden dotek, která obsluhují vše včetně faxu. Tato tlačítka lze použít ve spojení s velkým barevným displejem s úhlopříčkou 9,1 cm.

Multifunkční zařízení HP Photosmart 3210 je na českém trhu dostupné od října 2005 za doporučenou maloobchodní cenu 9.990 Kč včetně DPH (cena u jednotlivých prodejců se může lišit).

Multifunkční zařízení HP Photosmart 3310je na našem trhu dostupné také od října 2005 a doporučená koncová cena je 12.990 Kč včetně DPH (cena u jednotlivých prodejců se může lišit).

Tiskové zprávy

Diskuse