IBM Director 5.10 - pro správu platforem

11. 10. 2005 16:04    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM oznamuje nejnovější verzi softwaru pro správu platforem IBM Director 5.10

Zákazníci pozitivně reagují na jednodušší používání a otevřenější, integrovanou sadu nástrojů

Společnost IBM oznámila dostupnost softwaru IBM Director 5.10, který se mezi zákazníky těší oblibě díky jednoduchému ovládání a otevřenému, integrovanému pojetí. S nástrojem Director 5.10 mohou firmy jednodušeji spravovat komplexní prostředí informačních technologií a snižovat náklady zajištěním vyšší provozuschopnosti systémů.

IBM Director je široce používaná, integrovaná sada softwarových nástrojů, jež poskytuje konzistentní jediný bod pro správu a automatizaci složitých prostředí IT. Více než třetina zákazníků serverů IBM xSeries v současné době používá IBM Director k monitorování a implementaci svého hardwaru.

Patří mezi ně společnost Worldspan, poskytovatel technologických služeb pro cestovní kanceláře, cestovní agentury, elektronické obchody a korporace po celém světě. Worldspan s využitím rychlých, vysoce flexibilních a efektivních síťových a počítačových technologií poskytuje komplexní elektronické datové služby, které propojují se zákazníky přibližně 800 poskytovatelů cestovních služeb po celém světě.

Nový Director 5.10 kromě serverů xSeries podporuje Linux na systémech IBM zSeries a pSeries a také nový IBM System z9. Director 5.10 je také sdílenou komponentou technologie IBM Virtualization Engine pro řízení hardwaru. Podporuje systémy BladeCenter, iSeries, pSeries, xSeries, zSeries a TotalStorage. Dále podporuje heterogenní prostředí a doplňuje funkčnost ostatních produktů jako IBM Tivoli, HP OpenView, CA UniCenter, Microsoft SMS nebo Microsoft Operations Manager. Zákazníci tak mohou spravovat celé serverové prostředí jako jedinou entitu, takže se tým IT může méně zabývat správou IT a více hodnotnou podporou podnikání společnosti.

Director 5.10 obsahuje následující nové vlastnosti:

• Nové optimalizované rozhraní, které zvyšuje produktivitu.
• Nenáročné agenty pro snadné nasazení.
• Aktualizovaný nástroj Virtual Machine Manager, který zajišťuje integraci virtuálních strojů VMware a MSVS s fyzickými servery, ve kterých běží.
• Kontrolu stavu softwaru, která zjednoduší správu systémových aktualizací.
• Novou vývojovou sadu, která společně se standardizovaným pojetím nástroje Director usnadňuje partnerům IBM rozšiřování Directoru o nové flexibilní funkce.

Software pro správu systémů IBM Director 5.10 bude k dispozici již v průběhu října a dodává se bezplatně se všemi servery IBM.

Další informace o nástroji IBM Director včetně interaktivních ukázek najdete na webové stránce