Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 - nové mobily

13. 10. 2005 17:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řada přístrojů Nokia zaměřených na business segment. Telefony Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 v sobě spojují potenciál sítí třetí generace a WLAN s pokročilými hlasovými službami a mobilními emailovými aplikacemi v různých provedeních pro každého zaměstnance

Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 - nové mobily

NEW YORK a LONDÝN – Společnost Nokia dnes oznámila, že se její portfolio přístrojů optimalizovaných pro použití ve firemním sektoru rozrostlo o tři nové modely. Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 – první z přístrojů nové řady Nokia Eseries – se výrazně liší svým provedením a nabízejí firmám všech velikostí plně využít výhod mobility. Modely řady Nokia Eseries kombinují atraktivní design s jednoduchostí ovládání, což ocení každý firemní uživatel. Nové technologie navíc umožní firemním IT oddělením efektivně spravovat bezpečnostní nastavení, podnikové aplikace i data. Každý z přístrojů je navržen tak, aby obsahoval všechny mobilní aplikace, které jsou v dnešním podnikatelském světě zcela nezbytné, jako mobilní elektronická pošta a pokročilé funkce pro hlasové hovory. Telefony Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 budou k dostání

v prvním čtvrtletí roku 2006.

Telefony Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 podporují dnes nejpopulárnější i nová podniková řešení mobilního emailu jako BlackBerry Connect, GoodLink společnosti Good Technology, Inc., Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail a Visto Mobile.

Nové přístroje z řady Nokia Eseries jsou založeny na nejnovější verzi Series 60, což je přední světová platforma pro inteligentní telefony. Díky třetí edici platformy Series 60 a operačnímu systému Symbian OS v. 9.1 mají telefony Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 totožné aplikační prostředí. Přístroje mohou pracovat v nejrůznějších frekvenčních pásmech sítí GSM a obsahují podporu pro mobilní sítě třetí generace (WCDMA) s bezproblémovým roamingem v různých zemích. Nabízí také celou škálu možností pro připojení prostřednictvím WLAN, Bluetooth nebo infračerveného portu a jsou kompatibilní s rozhraním

USB 2.0.

Ve srovnání s jinými zařízeními, která kombinují funkce PDA a mobilního telefonu, se přístroje Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 vyznačují špičkovými hlasovými funkcemi a vynikající kvalitou zvuku. Tyto přístroje podporují pokročilé hlasové služby jako volání přes internet (Voice over IP), Push to talk („zmáčkni a mluv“) a další služby založené na protokolu SIP. Nabízejí tak firmám celou řadu možností, jak zaměstnancům usnadnit a urychlit vzájemnou spolupráci a komunikaci v kanceláři i mimo ni. Společnosti, které používají IP pobočkové ústředny Avaya nebo Cisto, mohou nové telefony Nokia připojit přímo do svých podnikových telefonních sítí. Zaměstnanci tak mohou využívat funkce, které očekávají od firemních sítí, např. vytáčení posledního čtyřčíslí nebo přijímání hovorů přes ústřednu.

„Při vývoji těchto přístrojů jsme pečlivě zvažovali požadavky našich zákazníků a objevili jsme dva zcela nové trendy: požadavek firemních IT oddělení na bezpečnou a snadno ovladatelnou platformu a možnost přizpůsobení nových přístrojů různým preferencím a způsobům práce zaměstnanců,“ uvedl Niklas Savander, senior viceprezident divize firemních přístrojů společnosti Nokia. „Jsme si vědomi toho, jaký má pro podniky význam mobilita. Tyto přístroje zúročují naše rozsáhlé znalosti funkčního uživatelského designu, zabezpečení a nejmodernějších bezdrátových technologií. Naším cílem je usnadnit zákazníkům výběr přístrojů značky Nokia, které splní veškeré jejich požadavky v oblasti podnikové mobility.“

Nová zařízení optimalizovaná pro firemní využití jsou prvními produkty v tomto odvětví, které podporují vzdálenou správu zařízení založenou na protokolu OMA DM**. Poskytují tak správcům IT výkonné nástroje ke vzdálené správě a ochraně firemních dat v telefonech a k jejich konfiguraci např. prostřednictvím funkcí vymazání, zablokování nebo úkolování přístroje, řízení aplikací nebo jeho individuální úpravy. Vysoká odbornost společnosti Nokia v oblasti bezpečnosti sítí je zárukou splnění přísných firemních požadavků na bezpečnost informací uložených v přístrojích a ve vnitropodnikových systémech i informací přenášených po sítích.

Nokia E60: klasický design s bezkonkurenčními hlasovými funkcemi
Nokia E60 nabízí nekompromisní vzhled, pohodlí a praktičnost mobilního telefonu s klasickým designem. Tento telefon podporuje celou řadu pokročilých funkcí pro hlasové hovory počínaje hlasitým odposlechem a podporou konferenčních hovorů až po hlasové aplikace typu Push to talk nebo IP telefonii. Nokia E60 je nejlepším mobilním zařízením pro aktivní hlasovou komunikaci v kanceláři i mimo ni. Nokia E60 nabízí rychlé a flexibilní datové připojení, přičemž podpora WCDMA zajišťuje konektivitu v širším měřítku, zatímco podpora WLAN poskytuje efektivní alternativu pro přístup k místním sítím. Přístroj je optimalizovaný pro obsluhu jednou rukou a jeho velký barevný displej usnadňuje zápis položek do osobního kalendáře nebo psaní e-mailů. Telefon Nokia E60 podporuje sítě GSM900/1800/1900 a WCDMA2100.

Nokia E61: vytvořeno pro práci s mobilním e-mailem
Telefon Nokia E61 má typický styl pro populární zařízení podporující mobilní e-mail, je však výjimečně tenký a doslova nabitý novými, výkonnými funkcemi. Přístroj nabízí snadné použití v kterékoli ruce, čtyřsměrný joystick, plnohodnotnou klávesnici a širokoúhlý displej s rozlišením 16 mil. barev. Telefon podporuje celou řadu mobilních e-mailových klientů včetně BlackBerry Connect, GoodLink, Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail a Visto Mobile a zajišťuje hladkou a šifrovanou mobilní konektivitu. Nokia E61 plně podporuje práci s přílohami (textové dokumenty, tabulky, prezentace, PDF prohlížeč a aplikace pro práci se ZIP soubory), které je také možné dále upravovat (textové dokumenty, tabulky a prezentace). Nokia E61 také obsahuje tytéž pokročilé funkce podporující hlasové hovory ve firemním prostředí nebo internetovou telefonii, které nalezneme v modelech Nokia E60 a Nokia E70. Nokia E61 podporuje odesílání a přijímání e-mailů i v průběhu telefonního hovoru. Nokia E61 podporuje sítě GSM900/1800/1900 a WCDMA2100.

Nokia E70: zařízení pro komplexní práci se zprávami
Na první pohled vypadá Nokia E70 jako moderní chytrý telefon. Když však telefon otevřete, naleznete plnohodnotnou klávesnici podporující rychlé a snadné psaní zpráv, velkorysý barevný displej vhodný pro prohlížení e-mailů i jejich příloh (textové dokumenty, tabulky, prezentace, prohlížeč PDF a aplikace pro práci se ZIP soubory) a funkce umožňující jejich editaci (textové dokumenty, tabulky, prezentace), takže můžete mít neustále přehled o své e-mailové schránce. Podobně jako telefony E60 a Nokia E61 podporuje i Nokia E70 běžnou sadu aplikací včetně pokročilých hlasových funkcí a aplikací pro práci s e-mailem.

Společnost Nokia nabídne přístroj Nokia E70 ve dvou verzích – jednu pro mobilní sítě v Evropě a Asii (GSM900/1800/1900/WCDMA 2100) a druhou pro americký kontinent (GSM850/1800/1900). Obě verze budou podporovat roaming v rámci světových GSM sítí.

Společnost Nokia pro svá zařízení a řešení určená pro firemní sektor nabízí také komplexní nabídku služeb počínaje technickou podporou až po implementaci, profesionální služby a technická školení. Společnost Nokia chce těmito službami vyjít více vstříc zákazníkům a zajistit jim úspěšná komplexní řešení v oblasti mobility.

Tiskové zprávy

Diskuse