BMW a T-Systems - partnerství

6. 2. 2008 19:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová úroveň zákaznického servisu: Moderní automobily znají své vlastní servisní potřeby

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost T-Systems vyvinula jedinečné servisní řešení pro automobilový průmysl, použité u vozů vyráběných společností BMW. Díky službě BMW TeleServices vybaví tento přední výrobce vozů své autorizované servisní partnery systémem, který pro zákaznický servis nastaví zcela novou, vysokou laťku. Společnost T-Systems, divize společnosti Deutsche Telekom, navrhla, vyvinula a odzkoušela tuto komunikační technologii ve spolupráci s BMW. T-Systems jako přední poskytovatel služeb ICT se podílel i na zavádění této technologie v Německu, Rakousku a Francii. V roce 2008 bude technologie implementována i v dalších zemích.

Tento inovativní systém umožňuje přenos dat o údržbě automobilu do autorizovaného servisního střediska více méně bez ohledu na to, kde se vůz zrovna nachází. Za použití SIM karty společnosti T-Mobile vestavěné do vozu přenáší palubní počítač prostřednictvím datového spojení údaje do diagnostického systému v centrále BMW. Pro tyto nové služby je nyní možné využít všech mobilních telefonů schválených pro službu BMW TeleServices.

Systém přepošle servisní požadavek vozu na příslušné servisní partnerské středisko BMW, které poté kontaktuje řidiče, aby si s ním domluvilo termín. Předem získaná data tak servisnímu partnerovi BMW umožňují provést přípravy na potřebnou údržbu. Když vůz do servisního střediska BMW dorazí, mechanik už zná stav vozu – např. zda je potřebná výměna oleje a stav brzd. Ještě před příjezdem automobilu je vyhotovena servisní objednávka a tudíž jsou již připraveny zdroje potřebné k opravě, tj. nezbytné náhradní díly jsou objednány a mechanik ví, jaké úkony je třeba provést. To vše zrychluje, usnadňuje a cenově zefektivňuje servis automobilu pro servisní středisko i samotné řidiče.

Od září 2007 jsou službou BMW TeleServices vybaveny všechny nové modely BMW. Službu je možné spolu s navigačním přístrojem a monitorem aktivovat okamžitě. Veškerou datovou výměnu i všechny funkce řídí ovládací panel vyvinutý společností T-Systems, který zároveň slouží jako komunikační uzel mezi automobilem, partnerskými servisními středisky BMW a centrálním serverem.

Tiskové zprávy

Diskuse