D-Link DSM-510 - WiFi přehrávač médií

6. 2. 2008 19:52    Rubrika: Tiskové zprávy

HD přehrávač médií od D-Linku

 D-Link DSM-510 - WiFi přehrávač médií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Kompaktní bezdrátový přehrávač médií snadno přenese digitální hudbu, fotografie, video a on-line obsah z PC, Internetu a úložišť dat do TV a center domácí zábavy

Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, oznámila zahájení prodeje svého nejnovějšího přírůstku do rodiny MediaLounge - bezdrátového přehrávače médií DSM-510. Výkonného a přitom kompaktního zařízení, které dokáže přenášet video, digitální fotografie, hudbu a další obsah do televizorů a center domácí zábavy z počítačů a úložišť dat v domácí síti přes kabelové nebo 802.11g/b bezdrátové připojení. Nový přehrávač médií podporuje také streamování videa s velkým rozlišením (HD) přes kabelové síťové připojení.

Spolu s dostupností nového produktu společnost D-Link také oznámila, že její DSM-510 prošel zkouškami pro technologii Intel® Viiv™, které testují kompatibilitu síťových mediálních zařízení s počítači vybavenými technologií Intel Viiv. Použitím DSM-510, certifikovaného pro technologii Intel Viiv, získají spotřebitelé ze svojí domácí sítě maximum digitální zábavy včetně přístupu do Intel® Viiv™ Zone, která nabízí stále rostoucí výběr prémiového obsahu, doručovaného na vyžádání přes Internet, například filmů, hudebních pořadů, TV show a informačních služeb.

„DSM-510 je mimořádně výkonný plnohodnotný přehrávač médií s intuitivním uživatelským rozhraním, které propojuje počítače, úložiště dat a Internet s centrem domácí zábavy, aby si lidé mohli ve zvýšené míře užít multimediální zážitky,“ řekl Brian Larsen, zastupující viceprezident vývoje produktů D-Link Systems, Inc. „Získání certifikace pro technologii Intel Viiv je potvrzením našeho úsilí přinést na trh novou generaci propojovacích řešení, aby si uživatelé mohli vychutnat pohodlné sdílení a okamžitý přístup k digitálním médiím a zábavě na libovolném místě svého domu.“

DSM-510 je vybaven pohodlným dálkovým ovládáním a snadno použitelným TV uživatelským rozhraním pro rychlé a bezproblémové prohlížení digitálního obsahu a pracuje se standardními počítači pod systémem Windows XP přes Microsoft Windows Media Connect a s dalšími mediálními servery s podporu Universal Plug and Play (UpnP).

Kromě vestavěných konektorů pro HDMI (High-Definition Multimedia Interface a kompozitní video a audio výstupy je DSM-510 vybaven digitálním optickým audiovýstupem s podporou pro 5.1 kanálový zvuk. Jako protokol pro streamování médií je použit HTTP. Podporované videoformáty jsou MPEG-1/2/4, WMV9, XVID s MP3 nebo PCM, AVI (jen MPEG-4 layer) a DVR-MS. Audioformáty jsou MP3, WAV Audio, WMA a AIFF (jen PCM) a Ogg Vorbis. Podporované formáty obrázků jsou JPEG a JPEG2000, TIFF 9 (jen RGB), nekomprimované BMP, PNG a GIF. Dále obsahuje rozhraní pro 10/100 Base-T Ethernet, podporu bezdrátové sítě 802.11g a port USB 2.0 pro připojení flash paměti, digitálních fotoaparátů a přenosných přehrávačů hudby a videa.

Tiskové zprávy

Diskuse