FSC a Zentiva - systém SAP ECC6.0

6. 2. 2008 19:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Fujitsu Siemens Computers a Zentiva definují nový průmyslový standard

Společnost Fujitsu Siemens Computers úspěšně dokončila aktualizaci páteřního informačního systému SAP na novou verzi ECC6.0 s Unicode ve společnosti Zentiva. Celý proces převedení stávajícího systému na novou verzi, který provedli pracovníci společnosti Zentiva ve spolupráci s Fujitsu Siemens Computers, proběhl ve velmi krátkém čase. Nová technologie doplněná o monitoring všech důležitých prvků celého systému a doplňkové služby poskytované Fujitsu Siemens Computers umožnily během prvních lednových dní roku 2008 připojení výrobních závodů v Turecku.

V České republice jde o jednu z prvních instalací informačního systému SAP verze ECC6.0 s podporou Unicode. Vůbec poprvé byla navíc u firmy obdobné velikosti pro nasazení SAPu použita platforma blade serverů a operačního systému postaveného na linuxovém jádře. Využití nové platformy přináší značnou úsporu finančních prostředků a usnadňuje správu celého systému. V neposlední řadě došlo k výrazné úspoře místa oproti běžným instalacím podobného rozsahu na platformě RISC s UNIXem, která se pro instalace tohoto typu dosud využívala. Společnosti Fujitsu Siemens Computers a Zentiva se tak stávají průkopníky nového průmyslového standardu (SAP + blade servery + Linux) v oblasti průmyslového nasazení.

Po převedení nového systému na bázi blade serverů PRIMERGY od Fujitsu Siemens Computers do provozu zaznamenali uživatelé ve srovnání s předešlým stavem výrazné snížení odezvy systému, tzn. zvýšení výkonu. Měřené výsledky potvrdily vysoký výkon PRIMERGY blade serverů, vhodnost návrhu architektury i konfigurace zvolených systémů, jež zároveň poskytují rozsáhlé rezervy do budoucna. PRIMERGY blade servery byly v modulech nakonfigurovány tak, aby zajišťovaly nejen dostatečně vysoký výkon, ale – díky konceptu dynamických datových center (DDC) a technologie PRIMECLUSTERU od Fujitsu Siemens Computers – i vysokou dostupnost. Výsledné řešení tak zaručuje odolnost na úrovni havárie (DR), to vše při zvýšení výkonu a výrazném snížení celkových nákladů na provoz.