O2 Active - reklama v mobilu

11. 2. 2008 15:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Bannerová reklama na O2 Active – nový efektivní reklamní formát

Mobilní portál O2 Active, který je jako jediný v České republice zákazníkům nabízí informace v mobilu zcela zdarma, přináší od 1. února 2008 také inzerentům zbrusu novou možnost využití reklamy v mobilních telefonech. Od února budou moct inzerenti oslovit své potencionální zákazníky prostřednictvím bannerů umístěných na mobilním portálu O2 Active. Všichni zájemci o tento nový formát interaktivní reklamy mají navíc možnost vyzkoušet si ho až do konce března za pouhou desetinu standardní ceny.

Mezi hlavní přínosy reklamy v mobilním telefonu patří především vysoká míra prokliků, kvalitní zacílení a v neposlední řadě také možnost okamžité interakce zákazníka ze svého mobilu. Na základě zaměření jednotlivých sekcí mobilního portálu - a tím specifikaci jeho návštěvníků - lze umístit reklamní banner cíleně pouze na tyto stránky. Pokud je navíc reklamní nabídka relevantní k obsahu dané sekce na mobilním portále, není zákazníky vnímaná jako rušivý element. Zejména inzerenti s krátkodobými akcemi na podporu prodeje ocení možnost okamžité reakce zákazníka přímo ze svého telefonu - z mobilních stránek inzerenta může uživatel zaslat email, SMS, zodpovědět krátkou anketu nebo přímo zavolat na infolinku. To žádné jiné médium neumožňuje.

"O2 Active obsahuje všechny nejpopulárnější internetové stránky a portály, což z něho činí plnohodnotný informační kanál, který nabízí mnoho příležitostí také pro firmy při oslovování potencionálních zákazníků. V současné době je možné touto cestou oslovit více než 500 tisíc unikátních uživatelů a lze očekávat další nárůst v jejich počtu,"uvádí Jan Karas, ředitel marketingu pro residenční segment, společnosti Telefónica O2, a dodává: "Mobilní reklama navíc nabízí inzerentům oproti klasickým reklamním formátům mnohem větší interaktivitu a prakticky okamžitou zpětnou vazbu."

Úspěšnost jednotlivých kampaní je možné jednoduše ověřit pomocí statistik o počtu zobrazení, míře odezvy či počtu zpráv nebo telefonátů, kterými zákazníci reagují na nabídku.

O2 Active je informačně-zábavní portál, který umožňuje zákazníkům přístup k nepřebernému množství informací přímo v jejich mobilním telefonu. Díky mobilnímu telefonu a portálu O2 Active si uživatelé mohou kdekoliv, kdykoliv a zcela zdarma přečíst aktuální zprávy, vyhledat kontakty na Firmy a úřady,zjistit aktuální dopravní situaci či předpověď počasí, podívat se co dávají v nejbližším kině, vyhledat jízdní řády nejen vlaků a autobusů, ale i MHD a řadu dalších užitečných informací.