Nokia 6210 Navigator

12. 2. 2008 16:08    Rubrika: Tiskové zprávy

S Nokia 6210 Navigator se neztratíte

Nokia 6210 Navigator

Nové konvergované zařízení s integrovaným kompasem umožňuje řidičům i chodcům snadnou navigaci
Společnost Nokia dnes představila novou Nokia 6210 Navigator, svůj první mobilní GPS přístroj s integrovaným kompasem pro orientaci při chůzi. Nokia 6210 Navigator je vybaven novým souborem map Nokia Maps 2.0, jehož součástí je systém hlasového a vizuálního navádění „turn by turn“, a to vše bez navýšení ceny. Zahájení prodeje modelu Nokia 6210 Navigator se očekává na vybraných trzích ve třetím čtvrtletí roku 2008 za přibližnou maloobchodní cenu 300 eur bez daní a subvencí.

Vestavěný kompas společně s „akcelerometrem“, který zaznamenává změny směru a orientace, usnadňuje sledování mapy během chůze. Když přístrojem otáčíte, mapa si automaticky zachovává orientaci. Integrovaná aplikace Nokia Maps 2.0 navrhne nejkratší cestu k požadovanému cílu a znázorní ji na mapě. Díky vysokorychlostnímu přenosu dat v rámci sítě 3.5G lze jediným kliknutím zobrazit o každém zajímavém místě podrobné informace, například telefonní číslo nebo webovou adresu.

„Trh osobních navigačních zařízení prudce expanduje a mobilní telefony s navigačními funkcemi jsou jeho nejrychleji rostoucím segmentem. Podle nedávného průzkumu trhu, který provedla společnost Canalys, více než 60 % uživatelů mobilních telefonů vítá s nadšením funkci navigace na svých telefonech,” říká Markku Suomi, vedoucí produktové kategorie Nokia Connect. „Nokia 6210 Navigator nabízí široké klientské základně novou generaci mobilní navigace. Uživatelé mobilních telefonů na celém světě budou moci využívat výhod navigace prostřednictvím zařízení, které nejen naviguje, ale i komunikuje.“

Automobilová navigace je s modelem Nokia 6210 Navigator rovněž snadná díky předinstalovanému jednodotekovému ovládání, hlasovému navádění a instalační sadě do auta. Pokud uživatel špatně odbočí, zařízení automaticky vypočte novou trasu.

Nokia 6210 Navigator podporuje službu asistované GPS (A-GPS), která umožňuje přijímači GPS získat informace o satelitech během několika sekund. Přístroj je po vybalení ihned připravený k navigování, a to i bez SIM karty. Místní mapy jsou uložené na 1GB paměťové kartě telefonu Nokia 6210 Navigator a aktualizace map jsou zahrnuté do prodejní ceny. Za příplatek si uživatelé mohou přes aplikaci Nokia Maps koupit od poskytovatelů prémiového obsahu multimediální průvodce městy a prostřednictvím aplikace Nokia Map Loader na stránce maps.nokia.com si mohou zdarma stáhnout další mapy.

Vysokorychlostní technologie 3.5G HSDPA umožňuje na telefonu Nokia 6210 Navigator rychlé prohlížení internetových stránek a využívání služeb „instant messaging“ (rychlé zasílání zpráv), e-mailu a widgetů. Přístroj je rovněž vybaven 3,2megapixelovým fotoaparátem, MP3 přehrávačem a stereo FM rádiem. Nokia 6210 Navigator funguje na bázi softwaru Symbian S60, čímž uživatelům umožňuje stahovat a používat tisíce nových aplikací kromě těch, které jsou již v přístroji k nalezení.