Nokia 6220 classic

12. 2. 2008 16:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia 6220 classic: nová definice pojmu „sdílení“

Nokia 6220 classic

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Toto konvergované zařízení nabízí skvělé zobrazovací a navigační možnosti a nejmodernější funkce sdílení

Na světovém kongresu Mobile World Congress v Barceloně představila společnost Nokia telefon Nokia 6220 classic. Tento všestranný přístroj vybavený 5megapixelovým fotoaparátem a funkcí A-GPS dodává nový význam pojmu „sdílení“. Vysoce kvalitní fotografie a videosoubory lze pořizovat, označovat, upravovat a sdílet on-line mezi jednotlivými telefony, a dokonce si je můžete prohlížet v televizi. Zahájení distribuce modelu Nokia 6220 classic na vybrané trhy se očekává ve druhém čtvrtletí roku 2008. Maloobchodní cena se odhaduje na 325 eur bez daní a subvencí.

Největší chloubou Nokia 6220 classic je 5megapixelový fotoaparát s xenonovým bleskem a optikou Carl Zeiss – v tom se vyrovná mnoha jednoúčelovým digitálním fotoaparátům na dnešním trhu. Díky vysokorychlostnímu přenosu dat prostřednictvím HSDPA je možné přímo z Nokia 6220 classic aktualizovat blogy nebo umísťovat snímky a videa na oblíbené stránky pro sdílení souborů, jako jsou Share on Ovi nebo Flicker. Funkce A-GPS umožňuje přidávat ke snímkům zeměpisné souřadnice (tzv. geotagging), což usnadňuje jejich vyhledávání a sdílení. Snímky lze rovněž prohlížet na televizní obrazovce prostřednictvím integrovaného výstupu TV-out, zasílat z telefonu na telefon prostřednictvím bezdrátového spojení Bluetooth, nebo je barevně zobrazovat na velkém 2,2palcovém displeji telefonu.

„Nokia 6220 classic pomůže novým uživatelům služeb Web 2.0 i zkušeným bloggerům snadno pořizovat, ukládat a sdílet fotografie a videosoubory. Ukládání, označování a nahrávání obrázků lze nyní dělat přímo na telefonu, chvíli po pořízení snímku,“ říká John Barry, ředitel produktové kategorie Nokia Connect. „Nokia 6220 classic se svým 5megapixelovým fotoaparátem, automatickým zaostřováním a xenonovým bleskem představuje spolehlivou a cenově příznivou alternativu k jednoúčelovým digitálním fotoaparátům. Oproti nim navíc nabízí funkci A-GPS pro geografické označování snímků, soubor map Nokia Maps a možnost upgradu na plnou navigaci.“

Nokia 6220 classic je k dispozici s novou aplikací Nokia Maps 2.0, která uživatelům pomůže najít nejlepší trasu nebo identifikovat ve městech nové restaurace, hotely, turistické atrakce a jiná zajímavá místa. Integrovaná služba WidSets přenáší obsah webových stránek přímo do přístroje prostřednictvím miniaplikací zvaných widgety, které umožňují rychlý a snadný přístup k aktuálním zprávám, hrám a webovým komunitám. Jakožto všestranné konvergované zařízení nabízí Nokia 6220 classic rovněž internetový prohlížeč, e-mail, hudební přehrávač, FM rádio s RDS a až 8 GB paměti.

Kromě zobrazovacích schopností se Nokia 6220 classic pyšní rovněž technologií kódování hlasu Adaptive Multi Rate – Wideband, která při telefonování dodává lidskému hlasu přirozenější zvuk. Tato vlastnost pomáhá při hovoru v hlučném prostředí, například v dopravním ruchu nebo na veřejném místě.

Tiskové zprávy

Diskuse