Nokia N78

12. 2. 2008 16:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Zůstat připojen: Kompaktní Nokia N78 přináší on-line komunity do dlaně jedné ruky

Nokia N78

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Plně vybavený multimediální počítač optimalizovaný pro sdílení hudby, obrázků a “nových objevů”

Nokia dnes představila model Nokia N78, multimediální počítač, který kombinuje hudbu, navigaci a fotografování s výhodami mobility. Nokia N78 je navržena tak, aby plně využila výhod nového komplexu služeb Nokia, které obsahují Nokia Music Store (hudební obchod), Nokia Maps (mapy), a Share on Ovi (sdílení na Ovi) - což je nová on-line služba, která umožňuje uživatelům sdílet jejich osobní mediální záznamy. Očekává se, že Nokia N78 se bude distribuovat na trh ve druhém čtvrtletí roku 2008 a její předpokládaná maloobchodní cena je přibližně 350 eur před zdaněním.

Nokia N78 obsahuje široké spektrum výkonných technologií, včetně integrovaného A-GPS s bezplatnými Nokia Maps, WLAN a vysokorychlostní HSPDA s 3G konektivitou, 3.2megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss a podporou pro microSD pamětovou kartu, která je v současnosti dostupná až do velikosti paměti 8 GB a má sloužit zejména k ukládání oblíbené hudby a médií. Novinkou Nokia N78 je geotagging fotografií a integrovaný FM přijímač, který umožňuje přehrávat hudbu na jakémkoliv FM rádiu v autě nebo doma.

“Nokia N78 skutečně splňuje všechna očekávání, která máme u Nseries, protože nabízí dosud nepoznané multimediální zkušenosti s nejmodernější technologií a službami,” říká Jonas Geust, který dohlíží na produktovou řadu Nokia Nseries zařízení. “Nokia N78 umožňuje lidem, aby objevovali své vášně, užili si svoji oblíbenou hudbu a sdíleli svoje zkušenosti s dalšími lidmi. N78 je připravena pokračovat v sérii dobře vyvážených zařízení z řady Nseries jako je úspěšná Nokia N73”.

Vyhledej, uchop, zavěs a sdílej

Nokia N78 využívá výhod integrované A-GPS funkcionality a 3.2megapixelového fotoaparátu a uvádí na trhu stále populárnější on-line možnosti geotagging do Nokia zařízení. Nokia N78 automaticky propojuje obrázky s megadaty z místa, takže je možné dívat se na obraz lokace na mapě buď na samotném zařízení nebo on-line. Vysokorychlostní připojení na internet pomocí WLAN nebo HSDPA znamená nahrávání fotografií a videí na on-line komunity jako je Share on Ovi, Flickr nebo YouTube, a to prostřednictvím jediného ťuknutí na klávesnici.

Hudba zůstává základní vlastností Nokia N78 a řady Nokia Nseries multimediálních počítačů. Navíc k až 8GB paměti, integrovaným reproduktorům a podpoře pro standardní 3,5 mm sluchátka N78 přichází rovněž s Nokia internetovým rádiem, které umožňuje okamžité připojení na tisíce rozhlasových stanic po celém světě.

Tiskové zprávy

Diskuse