Nokia N96 - multimediální počítač

12. 2. 2008 16:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia N96: Někdo se dívá

Nokia N96 - multimediální počítač

Nejvyspělejší multimediální počítač stvořený pro zábavu

Společnost Nokia dnes představila svůj multimediální počítač Nokia N96 optimalizovaný pro sledování videa a televize. S velkou 2,8palcovou obrazovkou, vnitřní pamětí 16 GB a podporou vysoce kvalitního videa v široké řadě formátů otevírá Nokia N96 „dual slide“ novou vzrušující kapitolu ve světě mobilních médií. Zahájení distribuce multimediálního počítače Nokia N96 se očekává ve třetím čtvrtletí letošního roku. Maloobchodní cena se odhaduje na 560 eur před započítáním daní a subvencí.

„V roce 2007 se Nokia N95 stala symbolem spojení internetu a mobility. Počtem více než 7 milionů doposud prodaných kusů změnil model N95 způsob, jakým lidé používají svá mobilní zařízení. Dnes představená Nokia N96 staví právě na úspěchu modelu N95 a jeho kvality ještě překonává,” říká Jonas Geust, který je odpovědný za produktovou kategorii Nokia Explore. „Díky internetu se video a televize stávají čím dál významnější součástí života lidí. S velkou jasnou obrazovkou, rozsáhlými možnostmi vysokorychlostního přenosu dat a zdokonaleným Nokia Video Centrem představuje Nokia N96 osobního průvodce zábavou.”

Přístup k videosouborům na internetu je rychlý a snadný. Nokia N96 podporuje běžné video-formáty včetně MPEG-4, Windows Media Video a Flash Video, čímž umožňuje snadné prohlížení oblíbených videonahrávek. Přenos a zpřístupňování videosouborů je ještě rychlejší díky vysokorychlostnímu rozhraní USB 2.0 a podpoře WLAN a HSDPA. Na vybraných trzích nabízí integrovaný přijímač DVB-H živé televizní vysílání s automaticky aktualizovaným programovým průvodcem. Velká paměť umožňuje uložení až 40 hodin videoobsahu. Kapacitu paměti Nokia N96 je možné dále rozšířit pomocí volitelné microSD karty v podobě nové Nokia 8GB microSDHC Card MU-43, která zvyšuje dostupnou kapacitu paměti na celkových 24 GB. Pro větší pohodlí má Nokia N96 vzadu sklápěcí stojánek umožňující hands-free sledování obrazu.

Nokia Video Center je místem objevování a využívání pestré nabídky mobilního obsahu, počínaje filmovými trailery a komediemi a konče novinkami od největších světových poskytovatelů obsahu, jako jsou YouTube, Reuters a Sony Pictures. Katalog internetových videomateriálů je průběžně doplňován o obsah specifický pro konkrétní regiony a země.

Jedinečný požitek z hudby zajišťuje Nokia N96 prostřednictvím multimediálních kláves, 3,5milimetrového konektoru pro sluchátka a vestavěných 3D stereo reproduktorů. Aplikace Nokia Maps nabízí podrobné mapy s údaji o městech a satelitními snímky a je vybavena zdokonalenými verzemi funkcí City Guides, pěšího režimu „turn-by-turn“ a hlasové navigace při jízdě autem.

Nokia N96 se pyšní 5megapixelovým fotoaparátem s optikou Carl Zeiss, bleskem a osvětlením videa. Umožňuje pořizování videonahrávek v kvalitě DVD při frekvenci 30 snímků za sekundu. Díky integrovanému A-GPS mohou uživatelé označovat své snímky geografickými údaji a sdílet je on-line se členy své komunity.

Nokia N96 přirozeně podporuje internetové služby Nokia Ovi zahrnující mapy, hudbu, sdílení médií a mnohem více.