Ericsson - dodavatelem 3G/LTE

13. 2. 2008 16:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson dodavatelem technologie 3G/LTE pro NTT DoCoMo

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Ericsson oznámila, že dodá projekt vývoje základnové stanice Long-Term Evolution (LTE) pro společnost NTT DoCoMo.

Technologie LTE je dalším krokem ve vývoji standardů mobilních sítí definovaných v 3GPP (Third-Generation Partnership Project). Nabízí uživatelům špičkový zážitek, tím, že zdokonaluje oblíbené aplikace jako mobilní video, blogy, pokročilé hry, multimediální komunikace a ostatní služby. Zároveň spolupracuje se stávajícími mobilními systémy.

Ericsson a NTT DoCoMo dlouhodobě spolupracují v oblasti výzkumu a vývoje a standardizace. Ericsson zásobuje společnost NTT DoCoMo základnovými stanicemi PDC již od roku 1992. Nedávno začala tomuto operátorovi dodávat i základnové stanice na bázi technologie WCDMA pro jeho síť FOMA(TM).

Ericsson již dříve předvedl technologii LTE v režimu Frequency Division Duplex (FDD) o rychlosti až 160Mbps, a nedávno poprvé v režimech FDD a Time Division Duplex (TDD) na základě stejné platformy základnové stanice.

"LTE je dalším krokem ve vývoji mobilní komunikace. Jsme rádi, že naše spolupráce s NTT DoCoMo v oblasti rozvoje této technologie nové generace bude pokračovat.“ říká Kurt Jofs, výkonný viceprezident a vedoucí divize Business Unit Networks společnosti Ericsson.

Tiskové zprávy

Diskuse