NETGEAR ReadyNAS Duo

13. 2. 2008 16:57    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR ReadyNAS™ Duo rozšiřuje nabídku špičkových inteligentních síťových zařízení pro ukládání, sdílení a ochranu cenných digitálních médií

NETGEAR ReadyNAS Duo

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Model ReadyNAS Duo přináší mnoha odborníky oceňovanou technologii inteligentního síťového úložiště a nabízí nejlepší výkon ve třídě snadno použitelných zařízení pro ukládání i bezpečné sdílení digitálních médií v celé domácí síti i přes internet

NETGEAR, světový výrobce technologicky vyspělých značkových síťových zařízení, ohlásil uvedení gigabitových desktopových síťových úložných zařízení ReadyNAS Duo s kapacitou 500 GB (RND2150), 750 GB (RND2175) a 1TB (RND2110), prvních členů rodiny malých síťových zařízení ReadyNAS Duo, určených pro ukládání dat zejména v moderních domácnostech. ReadyNAS Duo zpřístupňuje mnohokrát oceňovanou patentovanou technologii úložných zařízení podnikové třídy ReadyNAS NV+ zákazníkům, kteří požadují inteligentní a cenově dostupné síťové úložné zařízení pro bezpečné ukládání, centralizaci, organizaci, sdílení a ochranu dat, rozšiřitelnost i snadné použití. S tímto přístrojem získají domácnosti zařízení s nejlepším výkonem, rozšiřitelností, univerzálností a redundancí dat ve své třídě.

Zařízení ReadyNAS Duo podporuje až dva pevné disky SATA a využívá výkonný software, který umožňuje uživatelům centrální a bezpečné uložení dat i přístup k digitálním médiím v domácí síti. Připojíte-li např. jakýkoli digitální fotoaparát do USB portu na přední straně zařízení ReadyNAS Duo, snadno a rychle zkopírujete fotografie a okamžitě je zpřístupníte počítačům, PDA nebo dalším síťovým zařízením v domácnosti nebo v internetové síti. Kromě uloženého digitálního audio a video obsahu nabízí ReadyNAS Duo také integrovanou podporu pro BitTorrent™, umožňuje uživatelům stahovat digitální zábavu přímo do zařízení ReadyNAS Duo a streamovat veškeré uložené zvukové a video soubory přes mediální adaptér (např. HD přehrávač digitálních médií) do domácího audio systému nebo zábavního centra bez nutnosti mít zapnutý počítač připojený do sítě.

Nejvyšší ochrana dat i spolehlivost
Aby byla zajištěna nejvyšší možná ochrana uložených souborů, zařízení ReadyNAS Duo, je-li vybaveno volitelným druhým diskem, automaticky zrcadlí všechna data a předchází tak jejich ztrátě z důvodu selhání jednoho disku. Navíc zálohování se stálou ochranou dat (CDP – Continuous Data Protection) dále zajišťuje bezpečnost dat sledováním jejich změn a automatickým ukládáním, jakmile se změní v počítači.

Zařízení ReadyNAS Duo se snadnou instalací a použitím, automatickou správou a monitorováním, přichází spolu s instalačním průvodcem Setup Wizard, který síťové úložné zařízení nakonfiguruje rychle ve kterékoli domácí síti. Průvodce se ovládá přes grafické webové rozhraní v internetovém prohlížeči a nabízí také automatické online aktualizace firmwaru. ReadyNAS Duo provádí periodické kontroly pro zaručení integrity dat a bezpečně se vypíná v případě zjištěných abnormalit. Nabízí rovněž ochranu heslem pro zamezení přístupu k datům tam, kde je to zapotřebí.

Zařízení ReadyNAS Duo, které pracuje stejně dobře s počítači s Windows Vista i s klienty Macintosh, obsahuje unikátní technologie Apple, např. Bonjour, AFP nebo widget (miniaplikace) na pracovní plochu pro monitorování a přístup k zařízení ReadyNAS. Řada Duo byla nově od základů zkonstruována tak, aby splňovala potřeby profesionálních grafiků a fotografů, kteří preferují platformu Macintosh. Jakmile je soubor uložen v zařízení ReadyNAS, lze jej snadno přenášet a sdílet mezi počítači s Windows i počítači Macintosh.

„S prudkým rozmachem zařízení, která vytvářejí a využívají zdánlivě nekonečnou paletu digitálních médií, a s jejich přijetím spotřebiteli, nepotřebují zákazníci jen úložná zařízení s vyšší kapacitou, která nabízí ochranu pro často nenahraditelná data. Potřebují řešení, které jim umožní přístup k těmto datům, umožní jim užít si jich a sdílet je s přáteli a rodinou jak v rámci domova, tak přes internet,“ vysvětluje Paul Tien, viceprezident a ředitel sekce pro jednotky síťových úložných zařízení společnosti NETGEAR. „Úspěšnost zařízení ReadyNAS NV+ podnikové třídy způsobila, že mezi firemními uživateli vznikl požadavek na cenově dostupnější, ale stále plně funkční verzi pro domácí použití. Řada ReadyNAS Duo přináší zákazníkům všechny výhody našich firemních řešení – kombinuje snadné použití a nativní podporu více operačních systémů s ochranou proti poruchám a výkonem firemního řešení, čímž nabízí ideální, cenově dostupné řešení inteligentního síťového úložného zařízení náročnějším uživatelům.“
Do rodiny produktů ReadyNAS patří:

• Gigabitové desktopové síťové 500GB úložné zařízení RND2150 ReadyNAS Duo (obsahuje jeden 500GB pevný disk SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 750GB úložné zařízení RND2175 ReadyNAS Duo (obsahuje jeden 750GB pevný disk SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 1TB úložné zařízení RND2110 ReadyNAS Duo (obsahuje jeden 1TB pevný disk SATA)
• Gigabitové desktopové síťové čtyřjednotkové úložné zařízení RND4000 ReadyNAS NV+ (neobsahuje žádné pevné disky)
• Gigabitové desktopové síťové 1TB úložné zařízení RND4250 ReadyNAS NV+ (obsahuje dva 500GB pevné disky SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 1TB úložné zařízení RND4425 ReadyNAS NV+ (obsahuje čtyři 250GB pevné disky SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 1,5TB úložné zařízení RND4275 ReadyNAS NV+ (obsahuje dva 750GB pevné disky SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 2TB úložné zařízení RND4450 ReadyNAS NV+ (obsahuje čtyři 500GB pevné disky SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 2TB úložné zařízení RND4210 ReadyNAS NV+ (obsahuje dva 1TB pevné disky SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 3TB úložné zařízení RND4475 ReadyNAS NV+ (obsahuje čtyři 750GB pevné disky SATA)
• Gigabitové desktopové síťové 4TB úložné zařízení RND4410 ReadyNAS NV+ (obsahuje čtyři 1TB pevné disky SATA)
• Duální gigabitové síťové 2TB úložné zařízení RNR4450 ReadyNAS 1100 pro montáž do stojanu (obsahuje čtyři 500GB pevné disky SATA)
• Duální gigabitové síťové 3TB úložné zařízení RNR4475 ReadyNAS 1100 pro montáž do stojanu (obsahuje čtyři 750GB pevné disky SATA)
• Duální gigabitové síťové 4TB úložné zařízení RNR4410 ReadyNAS 1100 pro montáž do stojanu (obsahuje čtyři 1TB pevné disky SATA)

O dvoujednotkových gigabitových desktopových síťových úložných zařízení řešeních NETGEAR ReadyNAS Duo

Rodina dvoujednotkových gigabitových desktopových síťových úložných zařízení ReadyNAS™ Duo společnosti NETGEAR zahrnuje inteligentní síťové úložné servery, které kombinují robustní obsluhu souborů, přístup z více operačních systémů a redundanci dat se snadným uvedením do provozu a správou přes webové rozhraní.

Díky integrovanému gigabitovému ethernetovému rozhraní pro rychlé přenosy dat umožňuje zařízení ReadyNAS Duo uživatelům centrálně ukládat hudbu, fotografie, datové soubory a videa, aby byl přenos a sdílení digitálních dat po síti rychlé a snadné. Zařízení ReadyNAS Duo nabízí hladkou podporu pro klientské počítače se systémy Windows, Linux/Unix a Macintosh bez potřeby softwarových klientů, a také podporu FTP a HTTP, což mu umožňuje snadno se začlenit do jakéhokoliv síťového prostředí. ReadyNAS Duo podporuje všechny populární protokoly pro streamování médií, jako např. UPnP AV, iTunes a Logitech Squeezecenter, které umožňují uživatelům streamovat audio a video soubory přímo do domácího audio a video systému bez potřeby samostatného síťového počítače.

Zařízení NETGEAR ReadyNAS Duo je spojeno se serverovými funkcemi úložného zařízení nejvyšší třídy a obsahuje hardwarově akcelerovanou technologii X-RAID™, která zajišťuje plnou redundanci dat s ochranou proti poruše hardwaru, pevné disky vyměnitelné za chodu, vestavěného správce zálohování, monitorování systému a možnosti automatických výstrah. Navíc ReadyNAS Duo podporuje UPnP přístup k audiovizuálním médiím, server iTunes, vzdálený přístup přes HTTP/HTTPS, přenosy pomocí protokolu FTP/FTPS, zabezpečení SSL, ACL a více USB portů.

Zařízení ReadyNAS Duo nabízí uživatelům až dva terabajty (2 000 GB) hrubého úložného prostoru, což z něj dělá ideální řešení pro vzrůstající požadavky na kapacitu úložného prostoru uživatelů. Potřeby úložného prostoru uživatelům neustále rostou, ReadyNAS Duo ovšem umožňuje jeho expanzi Plug and Play pro snadnou migraci na firemní řešení gigabitových desktopových síťových úložných zařízení ReadyNAS NV+. Produkty ReadyNAS společnosti NETGEAR využívají patentovanou technologii X-RAID™ pro automatizaci procesu redundance dat k zajištění špičkové ochrany cenných digitálních dat.

Zařízení NETGEAR ReadyNAS Duo, které obsahuje software NTI Shadow Backup pro automatickou zálohu dat z počítačů připojených v síti, bude fyzicky dostupné na konci prvního čtvrtletí 2008 u autorizovaných distributorů, přímých prodejců, v internetových obchodech a u maloobchodních prodejců.

Tiskové zprávy

Diskuse