Nokia - Maps 2.0

13. 2. 2008 16:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Mobilní navigace pro chodce a řidiče je zde – Nokia představuje aplikaci Maps 2.0

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Aktualizované funkční prvky zahrnují vylepšenou navigaci pro chodce, nové satelitní snímky a podporu orientace podle integrovaného kompasu

Společnost Nokia dnes na kongresu Mobile World Congress oznámila, že Beta verze aplikace Nokia Maps 2.0 je připravená vydat se s vámi do světa. Prostřednictvím zdokonalené navigace chodců, nových multimediálních průvodců městy a nabídky satelitních snímků zvyšuje Nokia Maps kvalitu mapového zobrazení a navigace. Kromě toho se pyšní novým designem uživatelského rozhraní.

Jako novinku nabízí Nokia Maps 2.0 navigační funkci Walk pro chodce a zároveň zachovává špičkový navigační systém Drive pro řidiče. Vizuální průvodce „turn-by-turn“ umožňuje chodcům dostat se nejkratší cestou z místa A do místa B. Pomůže vám určit vlastní polohu poskytnutím informací o okolních budovách, ulicích a parcích (včetně cest vedoucích přes parky) a u novějších zařízení, jako je Nokia 6120 Navigator, vám pomocí zabudovaného kompasu ukáže aktuální směr chůze.

Nová verze Nokia Maps 2.0 nabízí rovněž možnost nákupu prvotřídních multimediálních průvodců, které obsahují fotografie, videa a audiostreamy, díky nimž se vám bude cestovat ještě lépe. Stejně jako v případě předchozí verze Nokia Maps obdrží uživatelé map zdarma třídenní zkušební navigaci Walk a Drive a k tomu 10 volných minut na vyzkoušení průvodce městem City Guide.

„Přenesením navigačních služeb z auta na chodník dává Nokia lidem možnost objevovat a prozkoumávat okolí se suverenitou starousedlíka,“ řekl Michael Halbherr, viceprezident společnosti Nokia, divize lokálních služeb. „Spojením integrovaného kompasu modelu Nokia 6210 Navigator s rychlostí a přesností asistovaného GPS poskytují Nokia Maps 2.0 nevšední zkušenost, která mezi jinými, méně přesnými aplikacemi mobilní navigace, nemá konkurenci.“

Přidáním možnosti GPS navigace se váš mobil stává výkonným osobním navigačním zařízením, které se vyznačuje srozumitelným vizuálním a hlasovým naváděním „krok za krokem“. Pokud vaše Nokia nemá vestavěný systém GPS, můžete použít externí GPS modul s kompatibilním zařízením. Za volitelný poplatek bude aplikace Nokia Maps 2.0 poskytovat rovněž informace o provozu v reálném čase s dynamickým přesměrováním v 18 evropských zemích. V podobě vektorových map od společností TeleAtlas a Navteq je aplikace Nokia Maps nyní vybavena mapami více než 150 zemí, z nichž 70 je navigovatelných.

S pomocí lokalizovaných ikon rozmístěných v 17 městech vás Nokia Maps 2.0 může nasměrovat k nejbližší přestupní stanici, takže můžete skočit na metro a cestovat na druhý konec města. Zatímco pojedete metrem, můžete objevovat a prozkoumávat nová místa využitím hybridních satelitních snímků nebo některého z multimediálních městských průvodců, které si můžete koupit od společností jako je například Berlitz. Zasvěcené rady o tom, kam jít a co dělat, ve spojení s integrovaným mobilním vyhledáváním, pomáhají společnosti Nokia plnit její cíl v podobě poskytování komplexních internetových služeb.

Nokia rovněž ohlásila, že plánuje uvést Nokia Maps na maloobchodní trh prostřednictvím verze Series 40, která bude připravena během první poloviny roku 2008. Zařízení fungující na platformě Series 40 představují velkou část z více než 437 milionů zařízení, která společnost Nokia dle svých odhadů dodala do konce roku 2007 celkem na trh.

Nová verze Nokia Maps 2.0 pro vybraná zařízení je k dispozici na webové stránce Nokia Beta Labs http://www.nokia.com/betalabs. Beta Labs sdílí některé ze zajímavých nových nápadů, na kterých pracuje Nokia, a pomáhá uživatelům formovat jejich budoucí vývoj. Okolo Beta Labs vznikla silná on-line komunita, která přitahuje především technicky zdatné nadšence zapálené pro novinky v oblasti mobilní technologie.

Aktuální verze Nokia Maps a Nokia Map Loader pro vybraná zařízení jsou volně k dispozici ke stažení* na adrese http://www.nokia.com/maps.

*Platí zde pravidla a podmínky stahování. Informace najete na webové stránce.

Tiskové zprávy

Diskuse