YouTube - videa i na mobilech

13. 2. 2008 17:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Přístup na YouTube z mobilního telefonu nyní s novými funkcemi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Uživatele potěší především největší mobilní video katalog a přístup ke komunitním funkcím

Populární video platforma YouTube představuje několik novinek, které umožní uživatelům plnohodnotný a pohodlný přístup k tomuto serveru i z mobilních zařízení kdekoli a kdykoli. Verze YouTube for Mobile (YouTube pro mobilní telefony) chce uživatelům nabídnout pohodlný mobilní přístup se všemi funkcemi, které jsou běžně k dispozici na YouTube.com. Nejnovější mobilní služby budou k dispozici uživatelům po celém světě.

YouTube for Mobile (http://m.youtube.com) bude obsahovat desítky milionů video klipů a bude tak největším depositářem dostupného video obsahu – odhaduje se, že přístupu na platformu využije přes 100 milionů mobilních zařízení po celém světě. K přístupu na YouTube for Mobile je potřeba telefon umožňující video streaming (RTSP) a operátor uživatele musí zároveň podporovat 3G sítě. Většina mobilních telefonů předních výrobců dnes podporuje 3G a YouTube s řadou z nich spolupracuje. Je to například Motorola, LG, Helio, Nokia a další.

Uživatelé a partneři budou mít nejen přístup k největšímu mobilnímu video katalogu, ale budou si moci na stránce nastavovat i osobní preference. K dispozici budou mít funkce, na které jsou zvyklí na YouTube, tj. účty YouTube, seznamy oblíbených položek, video klipů a kanálů. Stejně tak budou mít možnost okamžitého umístění videa na server a jeho sdílení s dalšími uživateli jak na m.youtube.com, tak na youtube.com. Video klipy bude možné také hodnotit a komentovat přímo z mobilních zařízení.

YouTube nabízí YouTube for Mobile také prostřednictvím Java aplikace, kterou lze bezplatně stáhnout pro omezený počet mobilních telefonů. Aplikace je v tuto dobu v beta verzi (v angličtině) a nabízí alternativní způsob přístupu k YouTube for Mobile z mobilních zařízení s podporou J2ME (Java) MIDP2, které umožňují video streaming (konkrétně Sony Ericsson k800, w880, Nokia e65, n95, n73, 6110 a 6120).

Rozšíření YouTube o mobilní platformu podstatně zvýší uživatelský komfort, neboť uživatelé YouTube teď budou mít přístup k oblíbenému obsahu kdykoli a kdekoli. Díky novým funkcím a vlastnostem umožní YouTube for Mobile uživatelům vytvářet ještě originálnější klipy přímo na svých mobilních telefonech a o ty se pak okamžitě podělit s ostatními členy komunity.

YouTube for Mobile (m.youtube.com) je aktuálně k dispozici v následujících zemích: Spojené státy, Japonsko, Velká Británie, Itálie, Španělsko, Nizozemsko, Polsko, Brazílie, Kanada, Mexiko, Austrálie, Hong Kong, Nový Zéland, Německo a Rusko. Platforma podporuje tyto jazyky: angličtinu, japonštinu, italštinu, francouzštinu, španělštinu, holandštinu, polštinu, portugalštinu, čínštinu, němčinu a ruštinu.

Tiskové zprávy

Diskuse