HP - Deskjet slaví 20 let

14. 2. 2008 09:37    Rubrika: Tiskové zprávy

20 let tiskáren HP DeskJet

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Tiskárnám HP DeskJet je 20 let

Je tomu právě dvacet let, kdy společnost Hewlett-Packard představila první inkoustovou tiskárnu s označením HP DeskJet. Hlavními cíli při uvedení tiskárny na trh bylo poskytnout uživatelům řadu jednoduchých tiskáren, nahrazujících jehličkové tiskárny, v ceně do tisíce dolarů, prodat alespoň milión kusů tiskáren a dosáhnout pozitivních ohlasů na trhu.

A jak je u HP zvykem, předsevzetí jsou od toho, aby byla překonána. Dodnes bylo na celém světě prodáno více než 200 miliónů kusů tiskáren a multifunkčních zařízení této kategorie, produktová řada získala řadu prestižních ocenění a značka HP DeskJet se stala synonymem pro personální inkoustový tisk.

Fenomenální úspěch řady tiskáren HP DeskJet dal impuls ke zrodu produktových řad HP Photosmart a HP OfficeJet, které rozšířily portfolio inkoustových tiskáren HP a vytvořily nové skupiny zákazníků a kategorie uživatelů.

Tiskárny HP DeskJet se rozvíjejí dále a hrají významnou roli v sortimentu tiskových a zobrazovacích zařízení na trhu. V současné době je podíl HP v této kategorii na celosvětovém trhu vyšší než 40 procent – vynikající výsledek na trhu plném konkurence. A lze celkem jednoznačně říci, že tomu bude i nadále.

Tak šťastné 20. narozeniny a mnoho dalších úspěšných let, HP DeskJet!

Tiskové zprávy

Diskuse