Panasonic SDR-SW20 videokamera

14. 2. 2008 09:47    Rubrika: Tiskové zprávy

vodotěsná outdoorová SD videokamera Panasonic SDR-SW20

Panasonic SDR-SW20 videokamera

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Panasonic uvádí na český trh vysoce odolnou kompaktní videokameru SDR-SW20, se kterou lze natáčet, kde si jen vzpomenete. Nový model je vodotěsný, takže s ním můžete pořídit videozáznam pod mořskou či sladkovodní hladinou v hloubce až jednoho a půl metru, stejně jako v dešti a na sněhu. Bez obav ji můžete vzít na písčitou pláž nebo na stavbu nového domu, protože je odolná i vůči vniknutí prachových částeček, které by ji mohly poškodit zevnitř. Malé do ruky ideálně padnoucí kompaktní tělo navíc odolá i pádu z výšky více než 1 metru. Šikovná kamera je tedy určena především lidem s aktivním životním stylem. Adrenalinová zábava, dovolená, momentky z oslav, stejně jako každý všední den mohou být zaznamenány hned, jakmile vytáhnete SDR-SW20 z kapsy. Nahrávat začne téměř okamžitě, po prvních 0,6 sekundy od otevření širokoúhlého LCD panelu. Kapacita paměťových karet (SD nebo SDHC) vydrží rozhodně déle, než budete ochotni natáčet. Všechny zmiňované funkce v kombinaci s příznivou cenou pohybující se okolo 10.000 Kč, dělají z tohoto modelu dokonalého společníka do každé situace i do každého počasí.

Videokamera je vybavena objektivem Panasonic s 10x optickým zoomem, elektronickou stabilizací obrazu a ukládá videozáznam v DVD kvalitě ve formátu MPEG2 na paměťovou kartu formátu SD nebo SDHC. Na novou 32GB kartu SDHC můžete například pořídit více než 26 hodin videa v režimu LP. Samozřejmostí je kompletní lokalizace menu kamery do češtiny.

Na rozdíl od videokamer ostatních formátů (MiniDV, HDD, DVD) nemá nová SD videokamera žádné mechanické části, které jsou jinak nejnáchylnější k poškození. Model SW20 je odolný vůči pádu z výšky více než 1 metr, takže se mu nic nemusí stát, i když kameramanovi nechtěně vyklouzne z ruky.

Velmi snadné je zpracování videa z kamery a uložení např. na běžné DVD disky.
- Stačí zasunout SD kartu do DVD rekordéru DIGA a záznam, který během krátké chvilky přepíše na pevný disk poté sestříhat a uložit jako běžný film.
- V terénu stačí připojit SW20 přes USB kabel k přenosné vypalovačce VW-BN1 (je možné dokoupit) a stiskem jediného tlačítka překopírujete video sekvence z paměťové karty (SDHC nebo SD) na DVD disk (DVD-RAM/-RW/-R/-R DL).
- Ti, kteří chtějí pro práci s kamerou využívat počítač mají k dispozici v základním vybavení střihový software.

Paměťové karty SD umožňují pohodlné sdílení souborů nejen mezi videokamerou, DVD rekordérem a osobním počítačem, ale také v celé řadě jiných výrobků spotřební elektroniky například okamžité přehrávání přes SD slot na plazmových televizorech VIERA a v dalších přístrojích, které pracují s tímto dnes již univerzálním paměťovým médiem bez použití jakéhokoli kabelu.

SD videokamera SW20 natáčí v širokoúhlém formátu 16:9 a je vybavena širokoúhlým LCD panelem s úhlopříčkou 2,7 palce (6,9 cm). Pro reprodukci na televizorech se standardním poměrem stran je samozřejmě možné zvolit i režim 4:3.

Zcela nový tvar zaručuje velmi pohodlné užívání kamery i při jejích miniaturních rozměrech. Tlačítko Sub Rec je umístěno na čelní straně kamery a v kombinaci s ostatními ovládacími prvky umožňuje ovládat SDR-SW20 jednou rukou i v různých krkolomných polohách. Při nahrávaní se na LCD panelu zobrazují ikony pro volbu jednotlivých funkcí, takže lze snadno změnit nastavení kamery, aniž by bylo zapotřebí přerušit natáčení.

Panasonic SDR-SW20 se na českém trhu objeví v polovině měsíce března.

Tiskové zprávy

Diskuse