Barracuda Application Gateway NC 500 AG

16. 2. 2008 08:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Na trh přichází Barracuda Application Gateway NC 500 AG

V září loňského roku Společnost Barracuda Networks oznámila dokončení strategické akvizice, v rámci které převzala společnost NetContinuum. Tato firma se zabývala vývojem a poskytováním řešení v oblasti webových aplikačních firewallů a mezi její klienty patřilo mnoho velkých korporací zařazených do žebříčku Fortune 100.

Barracuda Networks tak může svým zákazníkům nabídnout rovněž řešení v oblasti Application Delivery Controller (ADC) a dalších webových aplikací z oblasti bezpečnosti, řízení provozu a urychlení zpracovávání SSL transakcí.

Barracuda Networks při rozhodování o převzetí společnosti NetContinuum mimo jiné vycházela ze zkušeností, které získala od zahájení prodeje zařízení Barracuda Load Balancer koncem roku 2006. Při jeho nasazování do praxe u koncových uživatelů se projevila silná potřeba zlepšit bezpečnost stávajících řešení webových aplikačních firewallů. Kromě začínají firmy provozující systémy platebních karet vyvíjet stále silnější tlak na zavedení nejnovějších verzí standardu Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Mnoho provozovatelů e-komerce aplikací je proto nuceno nasadit či upgradovat webové aplikační firewally vyhovující PCI DSS 6.6.

Na počátku letošního února společnost představila zařízení Barracuda Application Gateway NC 500 AG, které je určeno pro sgment SMB, tedy pro menší a stření firmy. Jde o první produkt, který Barracuda uvádí na trh pod vlastní značkou po již zmíněném převzetí firmy NetContinuum.

Barracuda Application Gateway NC 500 AG nabízí kromě široké palety bezpečnostních technologií také funkce pro řízení datového provozu, které umožňují efektivní provoz aplikací a snižují náklady na celé řešení. Více informací o produktech Barracuda Web Application Controller můžete získat v tomto dokumentu: