Ericsson - širokopásmové mobilní připojení

16. 2. 2008 08:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Podle CEO společnosti Ericsson je nárůst širokopásmového mobilního připojení přínosem pro celou společnost, firmy i jednotlivce

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Carl-Henric Svanberg, prezident a generální ředitel společnosti Ericsson prohlásil na světovém kongrese Mobile World Congress v Barceloně, že rok 2007 byl zlomovým v nárůstu zákazníků v oblasti mobilního širokopásmového připojení a že televizní vysílání začíná měnit svůj charakter.

"Během roku 2007 jsme zaznamenali rapidní nárůst v oblasti technologií 3G a HSPA. V současnosti je komerčně spuštěno 174 sítí HSPA v 76 zemích světa. Většina z nich poskytuje rychlost přenosu dat o rychlosti 3.6Mbps a více. Technologie HSPA představuje přirozený vývoj technologie GSM/WCDMA, kterou dnes využívá více než 86 % bezdrátových sítí na celém světě. V současné době využívá WCDMA (včetně HSPA) 180 milionů uživatelů, přičemž každý měsíc přibývá dalších 6.5 milionu nových uživatelů."

Svanberg zdůraznil, že technologie 3G a HSPA zaznamenávají největší nárůst v oblastech s komerčním provozem sítí.

"Podle společnosti Ericsson, bude v roce 2008 technologie 3G/HSPA uvedena na trh i v latinské Americe, na Středním východě, v Africe a Rusku a koncem letošního roku i v Indii. Kromě toho jsme svědky, že v prostředí 3G sítí, které v Evropě monitorujeme, datový provoz v dnešní době převažuje nad hlasovým a výrazně roste, v rozsahu od 50 do 1500% v návaznosti na strategii operátora."

S rychlým nárůstem ekosystému HSPA je dnes k dispozici více než 400 mobilních terminálů, vestavěných modulů a zařízení typu PC, které poskytuje více než 80 dodavatelů. HSPA dodává přibližně 250 společností, včetně opeátorů, dodavatelů a poskytovatelů služeb.

Svanberg zdůraznil, že bezkonkurenční šířka a hloubka ekosystému poskytuje výrazné úspory ze kterých profitují všichni zúčastnění.

„Zanedlouho, až bude vše komunikačně propojeno, poznáme skutečnou sílu mobilního širokopásmového připojení, které zvyšuje produktivitu a kvalitu života společnosti, podniků a jednotlivců."

Pro otázku kvality života je klíčová udržitelnost, která je podle Svanberga rozhodující pro firmy, přičemž optimalizace spotřeby energie stimuluje konkurenceschopnost a dominuje v případě politického programu. Ericsson zaujímá v této oblasti vedoucí pozici, díky svým inovativním návrhům základnových stanic jako např. Tower Tube a řešením pro alternativní zdroje energie.

„Prostřednictvím řešení mobilního širokopásmového přístupu umožňujeme komplexní pokrytí pro spotřebitele a efektivitu pro operátory. Naše nová základnová stanice RBS 6000 podporuje více standardů a je kompletním řešením v jedné skříňce, které podporuje technologii GSM, HSPA a LTE." uvedl Mikael B\xE4ck, viceprezident divize Portfolio Management, Business Unit Networks, který na konferenci také vystoupil.

Svanberg dále zmínil, že v dnešní době dochází k přeměně běžného televizního vysílání směrem k více presonalizované TV.
„V současnosti vstupujeme do sféry individuálního televizního zážitku a naším cílem je špičkové postavení v této oblasti. V současnosti přecházíme od tradičního způsobu sledování TV k interaktivnější formě a dále k individuálnímu TV zážitku. Ericsson jako jedina společnost nabízí kompletní end-to-end řešení v oblasti mobilní TV a IPTV."

„Televizní vysílání je velkou obchodní příležitostí pro operátory, kteří tak mohou zákazníkům nabízet opravdový multimediální zážitek.Tuto ucelenou nabídku ještě více posílila naše akvizice společností Redback, Marconi, Entrisphere a TANDBERG Television spolu s nabídkou našich služeb. Hlavním rozdílem mezi dnešním televizním vysíláním a vysíláním v budoucnu je technologie IMS (IP Multimedia Subsystem) - nezbytná pro další vývoj TV zážitku."

Ericsson je světovým lídrem v poskytování technologií a služeb pro operátory. Zaujímá vedoucí pozici v oblasti technologií 2G a 3G, je dodavatelem komunikačních služeb a spravuje sítě pro více jak 185 milionů uživatelů. Portfolio společnosti zahrnuje infrastrukturu mobilních a pevných sítí, širokopásmové a multimediální řešení pro operátory, podniky a vývojáře. Společnost Sony Ericsson poskytuje spotřebitelům plně vybavené mobilní telefony a další příslušná zařízení.

Ericsson podporuje svou vizi “komunikace pro každého”prostřednictvím inovace, technologie a stálých obchodních řešení. Více než 70 000 zaměstnanců působících ve 175 zemích dosáhlo v roce 2007 tržeb ve výši 27.9mld. USD (189 mld. SEK). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876 s hlavním sídlem ve Stockholmu, Švédsko. Akcie společnosti Ericsson jsou kótovány na burze ve Stockholmu, Londýně a na burze NASDAQ.

Více informací na www.ericsson.com

Tiskové zprávy

Diskuse